Варшава. В четвъртък, 6 юли, президентът на Литва Далия Грибаускайте

...
Варшава. В четвъртък, 6 юли, президентът на Литва Далия Грибаускайте
Коментари Харесай

Baltnews: Президентите на Литва, България и на още 10 държави ще се срещнат с Доналд Тръмп във Варшава

Варшава. В четвъртък, 6 юли, президентът на Литва Далия Грибаускайте ще взе участие в срещата на президентите на 12-те страни от Източна и Централна Европа във Варшава. Като специфичен посетител на срещата на страните от Инициативата на трите морета ще дойде и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Baltnews.
Посещението на президента на Съединени американски щати в района на Балтийско море се прави оценка като блян да окаже особено внимание на сигурността на района, както и устрема на Съединени американски щати да удостовери своите отговорности в груповата защита на НАТО. На срещата във Варшава ще бъдат разисквани въпросите за бъдещето на Европа, стратегическата енергетика, реализирането на транспортните и инфраструктурните планове. По време на срещата се възнамерява издаването на обща политическа декларация.
Инициативата на трите морета (Адриатическо, Балтийско и Черно) се роди с помощта на напъните на Хърватия и Полша. Целта е да се обезпечат по-тесни политически, транспортни и настоятелен връзки сред тези райони. В Инициативата на трите морета през 2017 година влизат Литва, Латвия, Естония, Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, България, Австрия, Хърватия и Словения.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР