Варшава. Полша ще закупи 24 безпилотни летателни апарати (БПЛА) от

...
Варшава. Полша ще закупи 24 безпилотни летателни апарати (БПЛА) от
Коментари Харесай

Hurriyet Daily New: Полша ще закупи 24 дрона от Турция

Варшава. Полша ще закупи 24 безпилотни летателни апарати (БПЛА) от Турция, заяви министерството на защитата на страната на 22 май, представено от турския вестник Hurriyet Daily News .

„ #WojskoPolskie [полската армия] ще бъде оборудвана с съвременно съоръжение, с #Bayraktar TB2 (безпилотните самолети Bayraktar TB2 на Турция), които имат ударна мощ и са се потвърдили във войните в източната част на нашия континент. Използвани са и в Африка, " написа Министерството в „ Туитър “

Мариуш Блащак, министърът на защитата на Полша, също разгласи, че страната му ще закупи от Турция 24 БЛА вид Bayraktar TB2, оповестява полската организация PAP.

" Това е същинско оръжие. Доказа се във войни в източната част на Европа. Използвано е и в Близкия изток ", добави Блащак.

Очаква се съглашението за продажбата на БПЛА да бъде подписано идната седмица по време на визитата на президента на Полша Анджей Дуда в Турция.

Полша, член на Европейски Съюз и НАТО, за първи път ще закупи БЛА от Турция.

Bayraktar TB2 влезе на въоръжение в турската войска през 2014 година и сега се употребява от няколко други страни, в това число Украйна, Катар и Азербайджан. През годините Турция дейно употребява своите съвременни безпилотни летателни апарати в трансгранични военни интервенции за битка с тероризма, с цел да прочисти сирийската граница от считани от нея за терористични формирания.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР