Върнете "Червената къща" на българската култура! От десетилетия е обсебена

...
Върнете "Червената къща" на българската култура! От десетилетия е обсебена
Коментари Харесай

Върнете Червената къща на българската култура!

Върнете "Червената къща " на българската просвета! От десетилетия е захласната за жълти стотинки от няколко видни протестърско-соросоидни семейства. Дадена им е "на мрачно ", без обществен търг или конкурс от "правителството на корупцията " на Иван Костов. На това безчинство по отношение на волята на донора - патриархът на българската статуя Андрей Николов - би трябвало да се постави край!

Това написа Борислав Цеков във Facebook. Повод за това беше публикация на вестник „ Труд “, в която се споделя, че подписката за основаването на музей на патриарха на българската статуя Андрей Николовтръгнала още при започване на 2017 година

Тогава художници се обърнали към Вежди Рашидов с въпроса по кое време ще бъде изпълнена волята на донорите, които оставайки парцела, на които оставайки парцела на страната подставили изискване – творбите на Николов да бъдат експонирани в дома му.

През 2018 година се навършват 140 година от раждането на статуя. Творците припомнили този факт и подчертали, че ще е добре за тази годишнина сбирката Николов да се завърне там, където е било ателието му. Рашидов прегърнал концепцията и даже поканил свои сътрудници да се включат в самодейността. По това време никой от актуалните депутати и министри, които са се подписали не е бил във властта, тъй като през ноември 2016 година Борисов подаде оставка. Със събирането на подписи се ангажира Емил Георгиев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР