Варненци ще са едни от първите, които ще посрещнат 2018-та

...
Варненци ще са едни от първите, които ще посрещнат 2018-та
Коментари Харесай

Варна в очакване на новата година

Варненци ще са едни от първите, които ще посрещнат 2018-та у нас – на източната ни граница тя настава 18 минути по-рано, в сравнение с в София. На площад „ Независимост “ към този момент е Светлана Ганчева - здравей, усеща ли се новогодишното въодушевление и по кое време ще стартират да се събират варненци за новогодишния концерт.

Варна

Настроението във Варна е в унисон с греещата елха и ароматите на греяно вино и парещ шоколад, съобщи репортерът на БНТ2-Варна Ива Георгиева. След 10 вечерта, когато тръгнат безплатните рейсове, ще дойдат и празнуващите. БТР, Нели Рангелова, Алекс и Влади и варненката Гери–Никол са музикалният подарък тази година. За хората ще се погрижат отбор „ Варна “ и Берковската духова музика, а в среднощ ще стартира осемминутната заря, в която има над 2 хиляди и 400 резултата. С какво ще ни изненадат Момчил Кръстев и сътрудниците му ревизира Ива Георгиева, вижте.

По-голям диаметър и височина на разпространяване на фойерверките - това са новите трендове на пазара тази година. Хилядолистна върба, огнена хризантема, златна палма са единствено няколко от най-харесваните резултати, които варненци ще могат да видят тъкмо в среднощ.

Момчил Кръстев, притежател на магазин за пиротехника: Това са резултати, които летят на височина от 250 до 350 метра от зоната, от която са изстреляни. Диаметърът на букетите нормално е от 80 до 100 метра. Това, което е най-ефектното, което сме подговили като край, несъмнено, е композиция от златно и алено. С един резултат, който се споделя „ падащ дъжд “ или „ огнен водопад “. Има и различен резултат, който се споделя „ конска опашка “.
За обезопасяване на региона ще бъде употребен 8 тона пясък, а зоната на сигурност е оптимално разширена. Над 800 огнени снаряда ще се изстрелят от особено укрепени мортири.
Момчил Кръстев, притежател на магазин за пиротехника: Имаме надлежно едни кутии с по този начин наречените пирокасети, които са с избран брой изстрели от 40 до 200 изстрела, които ще бъдат особено качени на две вишки, на две платформи зад постройката на съда, с цел да може да се компенсира височината и да се употребяват по-голям брой резултати, които са по-ниски като височина. Винаги има някакъв евентуален риск някой от резултатите да не гръмне на мястото, на което му е несъмнено, по тази причина и ние укрепваме доста добре материалите в специфични стоманени касетки, укрепени в допълнение с плоскости, с колани, с чували с пясък.
Момчил Кръстев, който се занимава с дизайн на празнични зари от 20 години, е възнамерявал тазгодишното шоу в продължение на два месеца. И дава обещание на варненци същинска огнена фиеста.

След зарята и подаръците, за среднощ на 31 декември е наложителна наздравицата. Шампанското е част от традицията, само че във Варна има почтена конкуренция – бира. Не каква да е, а жива, сварена на място от майстор-пивовар по класическа чешка рецепта. Валентин Лазаров дава отговор на въпроса може ли бирата да конкурира шампанското в новогодишната нощ, вижте.

Заведения със лични марки питие, сварено на място са нормална част от кулинарната карта на Европа, у нас още са оригиналност. С която обаче варненци бързо привикват. В едно от заведенията в града към този момент работи лична апаратура за произвеждане на питие по чешка рецепта, на което правилните клиенти няма да изневерят – и поради усета, и поради атракцията.
Валентин Лазаров, пивовар: Това е най-прясната бира, най-истинската за мен и най-свежата. И на момента и за самите клиенти е забавно да видят къде става процесът. И като влезеш в заведението, когато се вари, то не е всеки ден – в седмицата веднъж се случва два дни поред и ароматът, който се носи в заведението, е необикновен.
За същинската бира са значими същинските съставки - малц, вода, хмел и квас. Един месец те вършат магиите си в танковете за варене на пивото, а трайността му по-късно е към шест месеца. Но постоянно свършва доста по-бързо.
Валентин Лазаров, пивовар: Основното, което е, че при нас дрождите, маята - те не се убиват, те си остават. От там идва и качеството на бирата, както при киселото мляко.
Другите наложителни условия са безкомпромисната хигиена от началото до края на процеса и непрекъснатият надзор от страна на майстора.
Валентин Лазаров, пивовар: През целия развой аз ревизирам какво е положението. Точно този кран е, от който се вземат пробите. И тук е най-вкусната бира. Просто тази бира е като шампанското – това е естествената газировка.
Тази бира е тъмна, инспекцията демонстрира, че с нея ще могат да се черпят именните на Ивановден, тъй като още не е подготвена. А за новогодишната нощ има освен обичайно ярко питие, само че и алена бира – в звук с новогодишното въодушевление и декорация.

Всъщност най-важното е настроението, по тази причина без значение къде сте и с какво ще се поздравите за началото на 2018-та, от Варна Ви пожелаваме здраве и положително въодушевление, които да придвижите през цялата нова година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР