Варненският окръжен съд отказа екстрадицията на 33-годишния български гражданин Мемедали

...
Варненският окръжен съд отказа екстрадицията на 33-годишния български гражданин Мемедали
Коментари Харесай

Осъден в Полша педофил иска да лежи в български затвор

Варненският областен съд отхвърли екстрадицията на 33-годишния български жител Мемедали М., търсен от управляващите в Полша за изтърпяване на присъда от 8 месеца и 16 дни за блудничество. Пред тричленния правосъден състав, мъжът съобщи, че не желае да бъде излъчен на полските управляващи, че няма близки там и избира да търпи наказването си у нас.

Мемедали е разгласен за търсене с Европейска заповед за арест, издадена от Районен съд – Познан, а на 6 юли е открит във Варна. Престъплението, за което е наказан, е осъществено в полския град Любон на 21 август 2017 година. Мемедали направил блудствени дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление с малолетно момиче.

В Европейска заповед за арест е отразено, че присъдата е била сложена в наличието на мъжа. Първоначално наказването му е било „ ограничение на свободата “. След спиране на неговото осъществяването за избран интервал, 33-годишния Мемедали не се явил в мястото, където търпял присъдата. Избягвал контакт с пробационния чиновник и не приемал изпратената до него кореспонденцията. Поради това наказването му било сменено с „ отнемане от независимост “.

Варненският областен съд реши че са налице законови учредения да бъде отказана екстрадицията на 33-годишния мъж, тъй като няма спънки той да търпи присъдата си в България. До привеждане в осъществяване на наказването, мъжът ще бъде под домакински арест и с електронна гривна.

Решението на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване или митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР