Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отправи послание по повод началото

...
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отправи послание по повод началото
Коментари Харесай

Човек не може без Бога. Варненският митрополит с послание за 15 септември


Варненският и Великопреславски митрополит Йоан насочи обръщение във връзка началото на новата образователна година, оповестиха от Варненска митрополия.

„ По открита традиция след празника на Въздвижение на Светия Кръст Господен стартира и новата образователна година. Стотици малчугани за пръв път прекрачват с боязън прага на родното ни учебно заведение. По-големите възпитаници продължат да вървят по пътя на знанието. Множество студенти и курсанти натрупат професионални умения и се построяват като персони. Стремежът към придобиване на познания и схващане на заобикалящия ни свят е заложен у всеки човек, който желае да развива своя разум. Но без значение какъв брой сме способни и образовани, какъв брой знания имаме, всички имаме потребност от помощ, а Бог оказва помощ на всеки, който се обръща към Него с религия и чисто сърце. Нуждаем се от Неговата помощ, с цел да останем здрави, да поддържаме връзка, да сме откровени, да се отнасяме добре с нашите ближни, да се радваме на всеки ден и да преодоляваме компликациите “, споделя митрополит Йоан.

-->

„ Чрез своя разсъдък, ние се опитваме да вникнем в Божия промисъл, само че той е неизследим. Човек не може да живее без Бога. Ние го разбираме със сърцето, посредством очите на вярата, тъй като Бог е обич. Нищо не може да аргументира идването на Христос в света, с изключение на любовта на Бога към индивида и по тази причина доста пъти цитираме този стих: „ Бог толкова обикна света, че отдаде Своя Единороден Син, та всякой, който има вяра в Него, да не погине, а да има живот безконечен “ (Йоан 3:16). В плодородното време на започването на новата образователна година се обръщаме към всички родители, преподаватели, учители и към целия теоретичен капацитет на престолния ни град Варна с благопожелания за непоклатимо здраве, духовни и телесни сили, дълготърпение, сполучливи писания и положително разположение на духа.

Изразяваме своята всесърдечна признателност и към управленията на Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “, Висшето Военноморско учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “, Икономическия университет – Варна, Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, Техническия университет – Варна, Висшето учебно заведение по мениджмънт и към всички висши, междинни и общообразователни образователни заведения. Приемете нашите откровени поздравления по отношение на днешния празничен ден “, написа в посланието си Варненският митрополит.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР