Варненският бизнесмен и бивш депутат Веселин Марешки, който дори имаше

...
Варненският бизнесмен и бивш депутат Веселин Марешки, който дори имаше
Коментари Харесай

Марешки продава веригата си бензиностанции на Георги Самуилов

Варненският предприемач и някогашен народен представител Веселин Марешки, който даже имаше лична група в 44-ото Народно събрание, е оповестил за продажба своята верига от бензиностанции VM Petrolеum.

Започнало е даже изкупуването на част от тях, за което е удостоверил притежателя на Инса ойл - петролният необут от Раковски и някогашен притежател на Ботев Пд - Георги Самуилов. Той към този момент е договорил цената на покупката за две от тях. Двамата не удостоверяват дали следва прехвърлянето към Инса ойл и на други обекти на веригата, оповестява " Капитал ".

Официално Марешки декларира, че счита да се пенсионира и по тази причина напуща пазара. Всъщност той бил отчаян от икономическата конюнктура в страната, в резултат на некадърното, съгласно него, ръководство през последните 2 години.

Не на последно място обаче, вносът на горива у нас стана много сложен и съвсем неправилен, защото цените на които продава " Лукойл Нефтохим " родните бензини, изцяло подбиват вноса извън. Бургаската рафинерия работи на 100 % от потенциала си. Вижда се и двойно повишения брой на танкерите със недопечен нефт, който се разтоварват на пристанище " Росенец ".

Ако се съди от картината, която се следи в Бургас от известно време, огромна част от творби бензин отпътува с цистерни към воюващата с Русия Украйна. 50 % от производството на горива в Нефтохим е изцяло задоволително, с цел да задоволи потребностите на целия пазар у нас.

Няколко самостоятелни източника настояват, че другата половина се изнася.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР