Варненският апелативен съд потвърди присъдата на Варненския окръжен съд, с

...
Варненският апелативен съд потвърди присъдата на Варненския окръжен съд, с
Коментари Харесай

Апелативен съд – Варна потвърди: 4 години затвор за извратения Атанас, блудствал с внучетата си

Варненският апелативен съд удостовери присъдата на Варненския областен съд, с която обвиняем е бил приет за отговорен за блудничество с две малолетни лица, оповестиха от пресслужбата на съда.

Първата инстанция е наложила на Атанас Х. отнемане от независимост за период от 4 години. Мъжът бе изправен на съд по две обвинявания за това, че сред февруари 2019г. и февруари 2020г. във Варна, при изискванията на продължавано закононарушение, е направил дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с две лица, ненавършили 14-годишна възраст, като е употребявал състояние на взаимозависимост и контрол. Третото обвиняване е за опита му да реализира полово съприкосновение с малолетно лице от същия пол, като използвал опасност, само че действието останало незавършено заради независещи от него аргументи. Пред първата инстанция делото е извършено в изискванията на кратко правосъдно разследване, откакто подсъдимият е признал обстоятелствата в обвинителния акт. Той апелира присъдата пред въззивната инстанция с искане за понижаване на наказването.

За Апелативния съд няма подозрение, че Атанас Х. е осъществил закононарушенията. Той употребявал състояние на взаимозависимост и контрол, защото бил в прочувствена фамилна връзка с внучетата си. По време на действията едното било на 8, другото – на 10 години. Именно зависимостта на малолетните той употребявал, с цел да отстрани съпротивата им, както и да ги убеди да не описват за случилото се. Посегателствата са осъществявани редовно, в продължение на една година, което обуславя признака " продължавано закононарушение “. Съдебният състав регистрира като в допълнение отегчаващо събитие тази дълготрайност, тъй като тя демонстрира непоколебимостта на Атанас Х. да извърши желанието за полова корист със личните невръстни внуци.

С оглед ниската социална заплаха на подсъдимия и смекчаващите виновността условия, измежду които напредналата възраст и чистото правосъдно минало, първата инстанция е определила наказванията за осъществените закононарушения. Размерът им Апелативният съд откри за обективен.

Посегателството против половата цялост, изключително на малолетни лица, е извънредно нетърпимо за обществото действие и по тази причина по-леки наказания не биха въздействали предупредително и възпиращо по отношение на останалите членове на обществото, склонни към сходни действия, показва в правосъдния си акт Варненският апелативен съд.

Решението на втората инстанция влезе в действие, откакто не беше обжалвано и протестирано в законоустановения период. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР