Варненският апелативен съд отказа да уважи жалба срещу определение на

...
Варненският апелативен съд отказа да уважи жалба срещу определение на
Коментари Харесай

Варненският съд безпощаден към 45-годишен с открити в него наркотици

Варненският апелативен съд отхвърли да почете тъжба против определение на Варненския областен съд за задържане под стража на упрекнат в държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество – над 170 грама кокаин, оповестиха от съда . Ясен К. е упрекнат, че е направил действието на 31 декември предходната година и на 1 януари 2023 година, като продължавано закононарушение.

Часове преди настъпването на новата година на 45-годишния мъж била осъществена полицейска инспекция, при която в него и дома му били открити 19 пакетчета с бяло вещество. Експертната информация посочила, че това е кокаин. По-рано през същия ден била осъществена друга инспекция, която установила 26 сходни пакетчета. Лицето било арестувано и освободено по-късно.

Представителят на Апелативната прокуратура съобщи, че задоволително доказателства обосновават догатката, че Ясен е създател на тежкото съзнателно закононарушение. На два пъти от него били конфискувани опиати и движимости, които го свързват с действието. По-лека мярка за неотклонение като домакински арест не би му попречила да популяризира неразрешени субстанции, както и да влияе върху очевидци. Адвокатът на обвинения не се съгласи с този аргумент. Подзащитният му не се е дистанцирал от откритите субстанции, съдействал е на проверяващите и е признал притежанието, което значи че няма интерес от осъществяване на сходно незаконно деяние.

Събраните доказателства са в положение да доведат състава на Апелативния съд до обосновано съмнение, че Ясен К. е съпричастен към вмененото му във виновност действие. И тази инстанция не намира за основателна заплахата той да се укрие. Реален е обаче рискът да извърши закононарушение – въпреки и не против правораздаването, а обвързвано с държане и разпространяване на опиати. До този извод води правосъдното му минало. Последното наказание е за ръководство на транспортно средство след приложимост на кокаин. В актуалното произвеждане е притеглен под наказателна отговорност за държане за разпространяване на опиат от същия тип. Това, дружно с количеството упойващо вещество в дома му, води до заключението, че заплахата е действителна.

В съществуването на двете законови предпоставки за установяване на най-тежката мярка за неотклонение, Апелативен съд – Варна откри съображение да удостовери задържането на Ясен К. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР