Варненският апелативен съд намали наказанието на подсъдим за убийство -

...
Варненският апелативен съд намали наказанието на подсъдим за убийство -
Коментари Харесай

Намалиха присъдата на глухоням убиец

Варненският апелативен съд понижи наказването на обвиняем за ликвидиране - вместо 12 година затвор, наложени от Окръжен съд Шумен, магистратите отсъдиха 8 година решетки за Исмаил И., който бил глухоням по рождение. За повторно апелативният съд гледа делото, откакто Върховният касационен реши анулира предходното решение и го върна за ново разглеждане.

Наказанието е за това, че през юни 2018 година в шуменското село Лятно младият мъж съзнателно умъртвил Емине Р. /46 г./ по изключително непосилен метод и с особена свирепост. По това време той е бил малолетен.

На съдбовния 8 юни Исмаил, потърпевшата и още няколко души се черпели с алкохол. Жената си тръгнала, само че открила, че й липсва телефонът и пари, и се върнала с обвинявания към компанията. Тийнейджърът бил останал да спи в същия дом и когато дамата почнала да крещи извън, разгневен излязъл и почнал да я постанова с ритници и юмруци. За край я душил и зарязал на улицата. Жената била открита от инцидентен минувач и умряла след 17 дни в болница.

За разлика от предходния състав на Апелативен съд – Варна, актуалният правосъден състав е сметнал, че травматичните увреждания, довели до гибелта на дамата, са породени единствено и само от подсъдимия, без съучастничество на различен човек. Магистратите обаче регистрират, че Шуменският областен съд не е взел поради смекчаващите отговорността условия - чистото правосъдно минало, личността и здравословното положение на подсъдимия – 80% понижена продуктивност.

Исмаил би трябвало да заплати на четиримата цивилен ищци общо 200 000 лева компенсации за породени неимуществени вреди. Решението предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР