Решение на Софийски градски съдМагистратите му наложиха парична гаранция от

...
Решение на Софийски градски съдМагистратите му наложиха парична гаранция от
Коментари Харесай

Отмениха домашния арест на Васил Божков

Решение на Софийски градски съд
Магистратите му постановиха парична гаранция от 130 000 лв. по “хазартното дело ”

Нямало потребност от неоправдана принуда

Софийският градски съд анулира домашния арест на предприемача Васил Божков и му наложи парична гаранция от 130 000 лв.. Според магистратите няма заплаха, в случай че е на независимост, Божков да извърши закононарушение, да се укрие или да попречи на следствието, обвързвано с хазартния му бизнес, защото то към този момент е в съда. Били минали и осем месеца от задържането му.

Както “Труд news ” писа, преди две седмици прокуратурата внесе в съда обвинителния акт против предприемача и още деветима души по следствието, обвързвано с хазартния му бизнес. Според държавното обвиняване нанесените вреди за държавния бюджет били за близо 560 млн. лв..

Според съда, Васил Божков на практика е лишен от опция да влияе върху събирането на доказателства. Съдът приема, че сега няма действителен риск Божков да се укрие и поради това не е нужно да бъде ограничавана опцията му да се придвижва свободно. Магистратите обърнаха внимание и на правилното държание на Божков за интервала, в който е бил под домакински арест. Напускал е адреса единствено с позволение и не е злоупотребявал с тази опция. Според съда, продължаващото задържане под домакински арест ще бъде неоправдана принуда, от която няма потребност. “Мярката е обективна. Неоснователно стоях в ареста. Пет години ме мачкат, пробват се да ме плашат, нищо не реализираха ”, разяснява Божков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР