Варненските пожарникари са в протестна готовност срещу изваждането им от

...
Варненските пожарникари са в протестна готовност срещу изваждането им от
Коментари Харесай

Варненските пожарникари са в протестна готовност срещу изваждането им от структурата на МВР

Варненските пожарникари са в протестна подготвеност против изваждането им от структурата на Министерство на вътрешните работи.  Огнеборците упорстват и за нарастване на заплатите, научи Varna24.bg .

Служителите не утвърждават концепцията за преструктурирането на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в организация. Анкета измежду работещите в структурата демонстрира, че близо 70% са срещу готвените промени.

От Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи не утвърждават концепцията на ръководещите за основаването на нова организация, където от Министерство на вътрешните работи да се трансферират щатните бройки. От синдиката се питат с какво изваждането на дирекцията ще усъвършенства услугите към жителите и ще усъвършенства работата на служителите на реда.

Според Красимир Костов, ръководител на СФСМВР - Варна, смяната не се състои в това дали да бъде извадена пожарната от Министерство на вътрешните работи,  а в това " да се обърне пирамидата ".

" В момента от 8500 щата към 4 хиляди работят на терен. Сами може да си извършите сметката какъв брой е администрацията в системата. Ако това е промяна да извадим една конструкция и да оставим същите проблеми, за мен не е промяна. Истинската би трябвало да стартира с цялостното преструктуриране на дирекцията “, споделя Ивайло Янчев от СФСМВР - Варна.

Ако пожарната бъде изведена отвън Министерство на вътрешните работи, администрацията за новата конструкция би се нараснала с 20-25 %, споделят от синдиката.

" Състава долу на терен ще остане същия. Представете си подобен огромен град да няма хора на терен, това, което фактически ни тормози кой ще избавя ", тормозят се огнеборците.

Пожарникарите желаят още техника и нарастване на заплатите с 20 -25%.

" Възнагражденията ни не са съответстващи на пазарната конюнктура, тъй като изоставяме по отношение на другите браншове в страната. Не може човек, който носи отговорност за живота на другите и някаква друга междинна служба в обществото да вземат една и съща заплата “, безапелационни са от синдиката.

Пожарникарите са подготвени на митинг, в случай че настояванията им за повече хора на терен не бъдат чути.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР