Варненската прокуратура разследва случай на починал възрастен мъж в общинска

...
Варненската прокуратура разследва случай на починал възрастен мъж в общинска
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на възрастен мъж в общинско дом в Аспарухово |

Варненската прокуратура проверява случай на умрял възрастен мъж в общинска база в село Аспарухово на 1 януари. След позвъняване от здравна сестра щерка му Мариам Мхитарян го е заварила с 5-7 сантиметрова рана на тила, заяви bTV. 

След аутопсия е открито, че възрастният мъж не е умрял от естествена гибел.

На 22 ноември. Сред оживелите, които бяха настанени краткотрайно в общинска база Аспарухово, е 67-годишният татко на Мариам, диагностициран с Алцхаймер.

Рано сутринта на 1 януари получава позвъняване от здравна сестра, че татко ѝ е умрял, и че когато са влезнали в стаята му през нощта са го намерили на леглото, умрял в съня си. 

Когато идва със брачна половинка си в Аспарухово, Мариам едвам бива позволена да влезе в стаята при татко си. 

„ Когато се качих в стаята, той лежеше на леглото, беше целия в синини, на главата си имаше рана, към 5-7 см. откъм гърба на тила. За тези синини и рани ние нямахме никаква информация, от вкъщи в никакъв случай не са звъннали да ни предупредят, че той се наранява, че е падал, или има по-сериозни пострадвания, които могат да костват живота му “, споделя тя.

Мариам подава тъжба и казусът към този момент се проверява от окръжната прокуратура във Варна. Направена е аутопсия и е открито, че гибелта не е била естествена, а провокирана от ударите, които е получил по главата. 

Според шефа на старческия дом в Рояк Милена Мазурик " никога не може да се приказва за някакво принуждение по отношение на него ":

„ Вътре в самата стая е проявявал експанзия – чупил е долап. На мен ми беше казано, че се е самонаранил, до момента в който е бил в такова положение. Знам и за случай, в който аз персонално съм уведомила щерка му. Беше агресирал против индивида, с който е в стаята. Аз персонално не съм знаела дали той има някакви синини или пострадвания. Смея да настоявам, че този човек е бил обгрижван по този начин, както би трябвало ", заяви тя пред bTV.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР