Варненската прима на ГЕРБ Славена Точева продължава да превзема преференциалните

...
Варненската прима на ГЕРБ Славена Точева продължава да превзема преференциалните
Коментари Харесай

Варненска красавица от ГЕРБ счупи рекорда с над 10 000 преференции

Варненската прима на ГЕРБ Славена Точева продължава да завладява преференциалните върхове. Сега тя спечели 10 155 персонални желания. Водачът Даниел Митов е с 4339, а вторият Красен Кралев - с 2996. Точева бе трета. На 2 октомври 2022 година тя завоюва 7306 преференции, а звездата й изгря през април 2021 година, когато с над 6000 от 25-то място финишира втора. До ден сегашен липсва правдоподобно публично пояснение за неудържимия напредък на незнайната доскоро млада дама.

Стефан Апостолов още веднъж е ударник в Благоевград. Събрал е 7033 преференции. Футболният арбитър, наследник на кмета на Симитли Апостол Апостолов, обичайно се кандидатира като финален в листата на ГЕРБ и я пренарежда. Към две трети от вота за него е подаден хартиено.

Интересни данни има и в Пазарджик. Бившият регионален шеф Стефан Мирев с 5212 персонални гласа се изстрелва напред в листата на ГЕРБ. Зад него обществено застана община Септември, ръководена от известната фамилия Рачеви (съпругата стана кмет, откакто брачният партньор имаше проблеми с правосъдието):

С 5075 преференции в Пловдив - град Манол Пейков се придвижва нагоре в листата на Политическа партия - Демократична България и ще бъде депутат. Той заемаше седма позиция. От същото място във варненската листа на обединението Стела Николова " разджурка " подреждането. Тя събра 3862 желания и " съвсем несъмнено " (нейни думи в обществените мрежи) получава мандат. В Бургас пластовете също се оказаха нестабилни - шестият Димитър Найденов влиза в избираемата зона с 3156 персонални гласа. От преференциите може да бъде удовлетворен и Божидар Божанов, който с 8562 гласа от девето място скача на второ в София зад Кирил Петков, написа в. " Сега ".

ЯРОСТ И ИРОНИЯ

Невероятният актив на Точева стана причина Стела Николова да изиска оставката на вътрешния министърИван Демерджиев. " Това за мен са най-купените избори в историята на България. Като депутат ще желая всички структури на Министерство на вътрешните работи да дадат доклад какво свършиха за вота на 2 април. За Варна е ясно. Кръгла нула! ", написа тя в обществените мрежи:

Във Варна към този момент вървят смешки - Точева да бъде издигната освен за кмет на Варна през есента, само че и, щом толкоз я харесват хората... напряко Бойко Борисов да й повери лидерския пост в ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР