Варненската премиера на книгата От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ

...
Варненската премиера на книгата От авторите и читателите ЗА КНИГИТЕ
Коментари Харесай

За книгите и четенето с премиера днес във Варна

Варненската премиера на книгата „ От създателите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО “ ще се състои през днешния ден, 20 ноември 2023 година Началото е 18.30 ч., а хазаин е Регионална библиотека „ Пенчо Славейков ” (бул. „ Сливница №34 ”) във Варна.

Гости на откриването ще са съставителите на книгата Анна Лазарова и Светлозар Желев, които ще опишат детайлности от кухнята на изданието и за какво то съдържа тъкмо 42 персонални истории, свързани с книгите и четенето.

В книгата са събрани разкази от хора, свързани по един или различен метод с писането и литературата въобще, истории за техните първи стъпки в четенето, за книгите, които са ги въодушевили и трансформирали, както и техните анкетни карти с въпроси за потребността от четенето и литературните им пристрастия. Разказите на забележителни български писатели, създатели на наличие, издатели, публицисти, млади създатели и даже деца са персонален образец, през призмата на който ни се желае да повишим интереса и вниманието към книгите и четенето, само че и опция да дадем още направления за любопитните читатели.

Кои бяха първите книги, които прочетохте? Кои са създателите, които ви въодушевяват? А книгите, които обичате да подарявате? Елате и споделете с нас!

ЗА КНИГАТА: Още през 1978 година в „ Пътеводител на галактическия стопаджия “ Дъглъс Адамс дава отговор на „ Великия въпрос за Живота, Вселената и Всичко останало “. Четиридесет и две. Това число обикаля света, бива разнищвано и изследвано, оценено и свръхинтерпретирано. То се трансформира в различавам белег на книгата, а посредством него само литературата всред изкуствата и науките дръзва да застане зад отговор на неотговоримото.

По тази причина и по нужда съгласно съставителите Светлозар Желев и Анна Лазарова книгата „ От създателите и читателите ЗА КНИГИТЕ И ЧЕТЕНЕТО “ съдържа 4 2 персонални описа от хора, свързани по един или различен метод с писането и литературата въобще, за техните първи стъпки в четенето, за книгите, които са ги въодушевили и трансформирали, както и техните анкетни карти с въпроси за потребността от четенето и литературните им пристрастия.

В тази книга ще срещнете имената на забележителни български писатели, създатели на наличие, издатели, публицисти, млади създатели и даже деца. Техните истории са по едно и също време персонален образец, през призмата на който ни се желае да повишим интереса и вниманието към книгите и четенето, а и да дадем още направления за любопитните читатели. Илюстрациите на Росица Гърджелийска задават приказния звук, с който книгата се трансформира в драгоценност в библиотеката на читателя, който в този момент, в този миг, си ти. Кои бяха първите книги, които прочете? Кои са създателите, които те въодушевяват, а книгите, които обичаш да подаряваш? Подари тази книга на някого.

АВТОРИТЕ: Рая Господинова, Здравка Евтимова, Виктория Бешлийска, Йоанна Елми, Александрина Пендачанска, Христо Блажев, Кремена Кунева, Мария Касимова-Моасе, Младен Влашки, Кристин Димитрова, Владимир Полеганов, Дарин Тенев, Цочо Бояджиев, Зорница Христова, Никола Петров, Стефан Иванов, Георги Бърдаров, Изабел Овчарова, Васил Попов, Оля Стоянова, Александър Шпатов, Ева Гочева, Гергана Гълъбова, Костадин Филипов, Иво Сиромахов, Лора Инджова, Яна Букова, Камен Филипов, Яна Дамянова, Аксиния Михайлова, Белослава Димитрова, Юлия Спиридонова, Зузи Аспарухова, Димитрина Иванова, Антонина Георгиева, Палми Ранчев, Георги Гаврилов, Светлозар Желев, Георги Господинов, Анна Лазарова, Митко Новков, ChatGPT.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР