На 9 май от 18.00 ч. в Основната сграда на

...
На 9 май от 18.00 ч. в Основната сграда на
Коментари Харесай

Варненската библиотека представя сборник за дейността и професионалния път на д-р Емилия Милкова

На 9 май от 18.00 ч. в Основната постройка на Република България „ Пенчо Славейков “ (бул. Сливница №34) във Варна ще бъде показан сборникът „ Музиката на думите “, отдаден на активността и професионалния път на доктор Емилия Милкова.

Сборникът е основан във връзка 60-годишнината от рождението на дългогодишния шеф на Варненската библиотека, а представянето му е част от програмата на 18-та Национална библиотечна седмица, която тази година се организира под надпис „ Библиотеките – по-нужни от всеки път ”.

Книгата съдържа текстове и изявленията, подредени като самобитен разговор по палитрата от тематики в работата на Емилия Милкова, а

авторите в нея са част от непрекъснатия неприсъствен диалог с хората на книгите за книгите и четенето. Сборникът „ Музиката на думите “ ще има и втора премиера на 16 май 2024 година от 18:00 ч. в гр. София (Американски център към Столична библиотека, пл. П. Р. Славейков №4).

Като началник на Република България „ Пенчо Славейков “ в най-динамичните софтуерни години Емилия Милкова дава нова посока на развиването на

библиотеката с усета си за модерното и новаторското в интерес на четящите хора.

С неизменност, непримиримост и усмивка тя последователно построява обществения облик на библиотеката като пространство за среща сред

традицията и нововъведенията. Успешната ѝ работа извежда Варненската библиотека като водещ съвременен културен и информативен институт.

Емилия Милкова бе главния мотор в основаването на план за нова постройка на Варненската библиотека.

Д-р Емилия Милкова (1964-2021) бе шеф на Република България „ Пенчо Славейков “ в интервала от 1998 до 2017 година Професионалният ѝ път минава през всички значими структури на гилдията: заместник-председател, а по-късно и ръководител, на УС на ББИА (Българска библиотечно-информационна асоциация) в интервала от 2006 до 2021 г.; член на Постоянната комисия на секция Обществени библиотеки на ИФЛА (Международна федерация на библиотечните асоциации) за мандата 2011–2015 г.; член от 2013 година на Националния експертен съвет по цифровизация към Фонд 13 века България; член от 2014 година на Националния съвет по библиотечно дело към Министерството на културата. От 2017 година тя е депутат и член на Комисията по просвета към 44-то Народно заседание.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР