Върнатият шеф на Сметната палата бил махнат заради критични доклади

...
Върнатият шеф на Сметната палата бил махнат заради критични доклади
Коментари Харесай

Шефът на Сметната палата бил махнат заради критични доклади за публични предприятия

Върнатият началник на Сметната палата бил махнат поради сериозни отчети за обществени предприятия

Председателят на Сметната палата Цветан Цветков, който бе възобновеният на поста с решение на Конституционният съд от през вчерашния ден, дефинира в ефира на Българска национална телевизия повода за отстраняването си 20 януари тази година като " изкуствено фиктивен мотив ".

" Това беше така наречен скандал " Nexo ", при който нямаше никакво позволено нарушаване от Сметната палата. Тези дарения, които бяха получени от една политическа партия - " Да, България ", бяха оповестени в единния указател по Изборния кодекс на Сметната палата и станаха притежание на обществеността ", изясни Цветков.

Според него действителната причина за отстраняването му от поста са били изпратени в прокуратурата сериозни отчети за обществени предприятия и организации. Цветков уточни, че до момента в който е управлявал Сметната палата до държавното обвиняване са били изпратени 37 отчета за нарушавания. " Докладите на " Автомагистрали " и " Монтажи " са в прокуратурата. Този на " Автомагистрали " към този момент близо 2 години е в прокуратурата ", посочи той. По думите на Цветан Цветков обаче не се знае какво се случва по тези отчети.

Той сподели още, че с възобновяване му като началник на Сметната палата в този момент поражда комплициран проблем, защото при освобождението му от длъжността мандатът му е бил изминал.

Цветков съобщи също, че наследилата го на поста Горица Грънчарова-Кожарева не е полагала клетва и това дава опция подписаните от нея актове да бъдат атакувани в съда от заинтригуваните лица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР