Varna24.bg Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Varna24.bg
Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

20 години затвор грози Светозар, убил бездомник до УБМАЛ-Бургас

 Varna24.bg Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на Светозар С.,  обвинен в убийството на бездомника край УМБАЛ-Бургас.

На Светозар е повдигнато и предявено обвиняване за това, че на 03.10.2021 година, в градинка против входа на УМБАЛ -Бургас, посредством нанасяне на удари с глава, крайници и дървена пръчка в региона на главата, съзнателно умъртвил мъж с неустановена идентичност, на забележима възраст към 50 год. Престъплението, в което се упреква Светозар   е тежко съзнателно закононарушение по смисъла закона, наказуемо с " Лишаване от независимост " от 10 до двадесет години, оповестиха от Окръжен съд -Бургас.

Според Окръжен съд – Бургас най - общият първичен обзор на доказателствения материал, разрешава да се направи едно рационално съмнение за опцията обвиненият да е създател на вменяваното му действие. Налице е действителната заплаха Светозар С. да се укрие от воденото наказателно гонене или да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван, счете правосъдната инстанция. Съществуването на действителна заплаха да извърши закононарушение съдът изведе от метода на реализиране на действието и на първо място от проявената непримиримост при умъртвяването на потърпевшия, обективирана в множеството нанесени удари. Обвиняемият има регистриран непрекъснат адрес - общинско жилище, в което твърди, че живее независимо, само че разпитаните очевидци го познават от пребиваването му в градинката пред УМБАЛ - Бургас, където е пренощувал и след инкриминираното действие. Няма непрекъсната месторабота и регулярни приходи или друга някаква трайна връзка, която да подсигурява присъединяване му в наказателното произвеждане, заради което Бургаският областен съд откри, че в тази ситуация действително участва и заплахата обвиненият да се укрие.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР