Varna24.bg Варненци с интерес следят ремонтите в морската столица, но

...
Varna24.bg Варненци с интерес следят ремонтите в морската столица, но
Коментари Харесай

Варненец инспектира ремонтите из града, даде съвети

Varna24.bg Варненци с интерес наблюдават ремонтите в морската столица, само че до момента в който едни забързано прескачат изкопите и заобикалят багерите, други зорко инспектират всеки обект и сериозно се взират в детайлите.

Читател на Varna24.bg изпрати фотоси, направени при обиколката му по някои от обектите в централната част на града, като съобщи, че прави оценка високо всички старания, които се поставят, само че упорства за по-засилен надзор върху качественото осъществяване на ремонтните работи. Човекът съобщи, че той и негови съидейници са подготвени без възнаграждение да вземат участие в контролната активност в помощ на Община Варна и при приемането на обектите, с цел да бъдат поправени в точния момент проблематични сектори в градската среда. Ето част от рекомендациите, които варненецът дава към дирекция " Инженерна инфраструктура " в Община Варна:

" Здравейте, работата ми е такава, че в огромна част от годината имам задоволително свободно време, с цел да обикалям из града и да следя това, което се случва. Определено е похвална самодейността да бъдат ремонтирани толкова улици и булеварди във Варна, с цел да бъде градът ни още по-красив. Добре е, обаче, да се следи за качественото осъществяване на ремонтните работи. Вчера се разходих по бул. " Съборни ", където кипи сериозен ремонт. Зная, че към момента всичко е в развой на създаване, само че забелязах, че тук-там има пропадания на настилката. Зная, че изпълнителят по-късно оправя всичко за соя сметка, само че е добре да не се стига до ремонти. Направи ми усещане, че по тротоара има сложени три хладилни витрини, под които не се прави ремонт. Ако един ден те бъдат махнати, ще остане грозно леке на това място. 

В региона на " Нептун ", където също се прави ремонт, ми направи усещане, че подстъпите към тротоарите са прекомерно високи за инвалиди. 

За страдание на доста места пространствата, отредени за зелени площи не са озеленени, не са били в никакъв случай в действителност. Добре е тези места да се трансфорат в цветни кътчета. 

При разходката ми по ул. " Георги Бенковски " ми направи усещане, че бордюрите са стъпаловидно направени и наподобяват необичайно. 

Странно подбрани ми се сториха и пожарните кранове. Няма ли някакъв стандарт за тях? На места са около 40 см, на други стърчат метър над земята. 

Има доста дребни елементи, които обаче вършат усещане на хора като мен, които постоянно са в чужбина и имат база за съпоставяне. А аз обичам Варна и бих желал тя да е най-красивият град в Европа. Затова мисля, че е добре жителите да имат право да дават своите рекомендации и да вземат участие при приемането на обектите след завършването на ремонтите. За една по-красива Варна! ", написа нашият четец, който даде и доста фотоси, направени при " инспекцията " му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР