Varna24.bg Вандали са надраскали грозно куклата Кели на кръговото кръстовище

...
Varna24.bg Вандали са надраскали грозно куклата Кели на кръговото кръстовище
Коментари Харесай

Вандали съсипаха 3D куклата Кели до Шишковата градинка

Varna24.bg Вандали са надраскали грозно куклата Кели на кръговото кръстовище на Шишковата градинка, видя кореспондент на Varna24.bg

Грозни и безсмислени надписи загрозяват лицето, главата и ръцете на фигурката, която има за цел да накара водачите да понижат скоростта, преминавайки край близкото учебно заведение " Св. Климент Охридски ". 

По Кели личат и следи от удари, явно някой е правил опити да потроши главата й. 

Първите 3D фигури в действителен детски размер бяха инсталирани на 10 варненски кръстовища през септември 2016 година От тогава до момента куклите постоянно са обект на посягане и вандалщина.

Целта на фигурките беше да оказват помощ за навременно ограничение на скоростта към пешеходните пътеки и предоставяне на преимущество на пешеходците. Практиката, настояща в доста европейски страни, демонстрира по-отговорно и деликатно държание от страна на водачите, наближавайки зебра, обезопасена по този изцяло новаторски и чужд за страната ни метод. Триизмерните фигури бяха част от акцията под наслов " Пресичай безвредно с Боби и Кели ", която се осъществя благодарение на Община Варна.

Не е ясно обаче кой има грижата по почистването и реставрирането на потрошените и загрозени фигурки. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР