Varna24.bg Публика от ценители на оперното и оперетното изкуство в

...
Varna24.bg Публика от ценители на оперното и оперетното изкуство в
Коментари Харесай

Звезди на ММК Art Stars“ сътвориха празник в операта на Варна

Varna24.bg Публика от ценители на оперното и оперетното изкуство в препълнената зала на Държавна опера Варна възнагради с бурни овации присъединяване в "Оперно-оперетна церемония " на лауреати от ММК "Art Stars " -2016 и 2017 Анамария Спатарис, Биляна Трайковска (Македония), Лиляна Кондова, Петър Петров, Светлана Иванова и Стефани Кръстева. 
На младите гении партнираха опитни актьори с интернационална кариера като Венцеслав Анастасов, Арсений Арсов, Петър Долапчиев, Вяра Железова и също подариха незабравими мигове на публиката с блестящите си солови изяви. На пулта решително и въодушевено поведе оркестровите съпроводи на арии и виртуозни ансамбли надареният млад диригент Стефан Бояджиев - към този момент с опит в оперния и симфоничния репертоар.
Възможността младите оперни гении да вземат участие в този същински празник на музиката бе предоставена от директорката на Държавна опера Варна Даниела Димова, като премия връчена от нея на второто и третото издание на Международен музикален конкурс "Art Stars - Звезди на изкуството ". Даниела Димова е ръководител на журито в Категория "Класическо пеене " от основаването на състезанието. Другите участници в журито са проф. Иванка Нинова, която организира всяка година в границите на състезанието Майсторски клас в съдействие с диригента и пианиста Стефан Бояджиев, също член на оперното жури. 
В новото издание през септември тази година в състава на журито ще влязат Роберта Матели - режисьор, оперна певица и вокален възпитател от Италия и Ейми Фримър - професор по оперно пеене в Университета "Тюлейн " в Ню Орлийнс - Съединени американски щати. Безспорно това ще способства за одобряването на интернационалния престиж на състезанието, към който към този момент има все по-голям интерес и да чакаме през септември едно доста мощно издание.
В състава на Международния музикален конкурс "Art stars -Звезди на изкуството ", с изключение на категория "Класическо пеене " са и категории "Поп пеене " и "Народно пеене ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР