Varna24.bg лидерът на ВМРО и водач на листата с кандидат-народни

...
Varna24.bg лидерът на ВМРО и водач на листата с кандидат-народни
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов, Коалиция Български патриоти: Три големи имота във Варна ще бъдат застроени с жилища за военнослужещи

Varna24.bg водачът на Вътрешна македонска революционна организация и лидер на листата с кандидат-народни представители на Коалиция " Български патриоти " във Варна Красимир Каракачанов.

- Г-н Каракачанов, към този момент сме на финалната права на предизборната акция. Какви са упованията Ви за вота тази неделя?

- Очакванията ми са повече български жители да излязат и да гласоподават, само че да го създадат с разсъдък, а не с страсти. Видяхме на предишните избори, че страстта не е добър консултант. С страсти избрахме така наречен 45-то Народно заседание, което извърши една камара нелепости, най-голямата от които беше Закона за изборите, който беше изменен на тичешком, с безусловно конюнктурната цел да се обезпечи по-лесна победа на партиите, които го гласоподават. Бяха осъществени и неща, които непосредствено можем да квалифицираме като национално изменничество. Факта, че под маската, че осигуряваме на българите в чужбина правото да гласоподават, отворихме кутията на Пандора. В Турция на тези, а и на идващите избори ще бъдат откривани, колкото си секции желаят. Защо обаче споделям сякаш. Защото българите в чужбина можеха да гласоподават. В страните членки на Европейския съюз могат да се откриват, колкото секции желаят хората. Ограниченията бяха направени 2015-та година, по мое предложение, единствено и само поради Турция. Години наред доста добре виждахме, че изборите не се управляват от Българската страна или от Централната изборна комисия, а се управляват от турската администрация. Затова въведохме и 35 секции в страни отвън Европейски Съюз. Това по никакъв метод не ощети българите в Съединени американски щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия и така нататък

Например на последните избори имаше към 10 000 дали своят вот българи в Съединени американски щати, които са упражнили правото си на глас в 35 секции и на никое място нямаше проблем. В Канада пък гласоподаваха още веднъж безпроблемно към 4000 души.

В Турция въпреки това, сътрудниците които бяхме изпратили да следят изборите, установяваха голям брой нарушавания. Първо декларациите на българските изселници бяха попълвани на друго място. Причината е елементарна – тези хора не владеят български.

Видяхме по какъв начин тези хора бяха извозвани с рейсове, което приказва едно – турската страна им провежда превоз. И какво се получава, слизат в една секция гласоподават, след което ги натоварват на рейса и ги водят да гласоподават на друго място. Добре разбирате, че даже и да се откри нарушаване, че тези хора са дали своят вот на повече от едно място, българската страна не може да направи нищо, тъй като нашия закон не важи в Турция. Ето това е национално изменничество. По този метод Турция може да дефинира сериозна част от вота в България. Към момента там живеят към 350 000 изселници, които имат български паспорти.

Всичко това беше направено, поради малък нарцисизъм от няколко протестърски партии, които взеха решение, че ще вземат повече гласове в чужбина. Мен обаче ме съмнява да вземат повече гласове, единственият печеливш е етническата партия Движение за права и свободи.

- Смятате, че няма благонадежден мониторинг на изборите в Турция?

- Единственият метод да се наблюдават изборите е, посредством наблюдаващи, само че по тази причина е необходим голям запас. Но отново споделям – там българския закон не важи. Ако Вас ви заловен, че гласувате в две секции Ви грози глоба. Ако обаче сходно нарушаване се откри в Турция, там българския закон не важи.

Същата обстановка е и с машинното гласоподаване. Смисълът на един Закон е той да важи за всички еднообразно. Когато обаче той не важи за всички, а толерира някои групи то този закон не е добър и не е обективен. Възрастните хора в България ще би трябвало да гласоподават с машини, което сигурно ще им сътвори неудобства, а в същото време в Турция ще гласоподават на хартия и в случай че питате за какво е по този начин, незабавно Ви изяснявам. Няма да се оправят с машинното гласоподаване, тъй като то е на български език, а те както Ви споделих не могат да четат на български език.

Затова споделям, че изборите не са проведени, както би трябвало и служебното държавно управление се издъни. Работата на служебното държавно управление бе да провежда почтени избори. А то не се занимава с това. То търси скелети, с цел да дискредитира партиите, които не харесва и надлежно да оказва помощ на тези, които на следващия ден ще бъдат потребни за президентските избори.

Затова аз моля хората да гласоподават с разсъдък и да изберат Коалиция " Българските патриоти “ с бюлетина номер 16. Защото всичко това, което се случва, натискът извън, събитията с Македония, та даже и опитите да променим обичайна конструкция на българското семейство и да приемем джендър идеологията. Това децата да бъдат облъчвани децата с информация, която не е подобаваща за тях и напряко да бъдат отнемани от НПО-та, с цел да им промиват мозъка – няма да стане. И отново дублирам - естествения модел на обичайното българско семейство, което се състои от мъж, жена и деца. Няма 3-ти пол, няма 33-ти пол! Човек се ражда или мъж, или жена. Ние не отхвърляме правата на другите, както ги назовават, само че не може поради 2-3% разнообразни в обществото да разбиеш естествения, естествения, обичайния фамилен модел в България в името на това да се харесаш на избрани лобита. 

- Очаквате ли смяна в политиката на новото държавно управление по отношение на Северна Македония?

- Имам съществени терзания, че това може да се случи. Защото и ДА България, и Мутрите, непосредствено декларират посредством техни водачи, че те са за смяна на българската позиция. Според тях, би трябвало да пуснем Северна Македония да стартира договаряния, тъй като по този начин било европейски. А аз им връщам въпроса: Вас, защо Ви избират хората? За европейски политици или за български политици? Когато един български депутат стане подобен, той поставя в Народното събрание клетва да служи на българския народ, а не на непознати посолства и на непознати страни. С оглед на това, не е ли по-важно да разсъждаваме кое е по-важно в интерес на българския народен интерес? А в интерес на българския интерес е Северна Македония да смени политиката си по отношение на нашата страна.

Първо да спре да репресира и да тормози тези свои жители, които имат българско национално съзнание, тъй като те са подложени на цялостен напън всекидневно.

Второ да промени просветителната си система, тъй че да не образова популацията си в ненавист към България.

Нормално ли е ние да подкрепим страна, която освен, че краде от българската история и я фалшифицира, само че и посредством просветителната си система учи децата си, че ние българите сме фашисти, убийци, татари и окупатори? Ами аз мисля, че това не е обикновено.

Не може една страна в 21-ви век, която желае да стане член на Европейския съюз, да влезе там с сходна враждебна политика, по отношение на прилежащата страна, от която зависи нейното участие. Затова аз първо считам, че там би трябвало да си поправят политиката по отношение на България и едвам тогава ние да кажем – да. Всичко останало е един неправилен компромис и евентуално още веднъж се дублирам, само че това е още едно национално изменничество.

- Един от главните акценти в предизборната стратегия на Коалиция " Българските патриоти “ са обществените ограничения за възстановяване качеството на живот на хората. Какво предвиждате в тази тенденция?

- Вие видяхте, че през миналите 4 години ние изпълнихме съвсем всичко, което обещахме.

Обещахме на хората 300 лева минимална пенсия за хората, които имат трудов стаж, застрахователен стаж и възраст и го изпълнихме. Да, не е доста, само че е глътка въздух за пенсионерите.

Акцент в програмата на " Българските патриоти “ ще бъде да продължим битката за повишение приходите на хората. От това какви са приходите най-много на нашите деца, на младежите, зависи това дали ще създадат избор да останат в България или да изоставен страната. Поели сме ангажимент междинната пенсия да стигне до 700 лева след индексация. Това е упорит проект, само че всички наши икономисти считат, че това е напълно действително. Погрешна е тактиката и логиката на някои политици, които считат, че държейки българските жители с ниски приходи, по този начин ще съумеят да привлекат непознати вложения. Когато гарантираш ниски приходи на жителите, те напущат страната. Когато пристигна един непознат вложител в България, той не може да разчита на квалифицирана работна ръка, на която да се опре в едно високотехнологично предприятие. И какво прави? Просто не влага в България! По-високите приходи ще докара до увеличение на потреблението и оборота и от тук до усилване на производството в България. 

Въведохме фамилното подоходно облагане. В момента необлагаемият най-малко за едно дете е 450 лева, за две деца е 900 лева, за три деца е 1350 лева Това значи, че в случай че общият приход на родителите е примерно 2000 лева, приспадаме от  налозите на фамилията 450 лева за всяко дете. Това облекчава фамилиите и остава повече наличен приход, това са пари за децата. Подчертавам, тук става въпрос за работещите фамилии, не за фамилиите в гетата, които не работят. Защото се таксуват с налози работещите хора. По този метод ще подтикваме младите, работещи фамилии да имат деца. Освен това ние имаме упоритостта да увеличим тези средства.

- Какви са упоритостите в региона на защитата?

- С горделивост мога да го кажа, че за 4 години върнахме достойнството на българската войска. Увеличихме заплатите на българските военнослужещи. Това направи военната специалност по-привлекателна. Проявявайки отношение към хората, които пазят нашата териториална целокупност и суверенитет, повече младежи се насочват към тази специалност. Започнахме развой на рационализация и поддръжка на българската бойна техника. Другата ни огромна упоритост е да довършим тази рационализация и във връзка с сухопътните войски и във връзка с Военноморски сили.

Има един огромен проблем, който касае българските военнослужещи и това е жилищния проблем. Десетилетия наред парцелите на Министерство на защитата бяха подарявани или продавани на частни компании и общини. След това те се разпореждат с тях както намерят за добре. В същото време хиляди военнослужещи, обикновени войници, сержанти и офицери, които нямат жилища. За тези 4 години,в които съм министър, не беше подарен нито един парцел на министерството, върху който могат да се строят жилищни здания. Следващата част от програмата,по която се работи, е да започва строителство на жилища за българските военнослужещи. Абсурдното сега е, че до момента в който министерството има парцели, то заплаща наеми на хората, които служат в армията. 

Поели сме ангажимент да отстояваме всички национални ползи и полезности на страната, както сме го правили до момента. Ясно и изрично споделяме, че до момента в който Вътрешна македонска революционна организация е в Народното събрание или в изпълнителната власт, България няма да направи взаимни отстъпки със Северна Македония и няма да признаем техните нелепи искания по отношение на страната ни.

Един различен въпрос, който тревожи обществото, този за обичайното българско семейство. Ние бяхме тези, които през 2018 година стопираха Истанбулската конвенция.

За в бъдеще ще стопираме всички опити в тази посока!

Трябва да завърши порочната процедура за раждаемостта в гетата. Това не може да бъде специалност. В такава се трансформира в последните 30 години. От една страна се приказва, че нямаме работна ръка, въпреки това имаме трайно безработни към 450 000 индивида, това са най-вече представителите на това малцинство в гетата, които не желаят да учат, не желаят да работят, не желаят да заплащат налози, да заплащат в градския превоз билетчето, тока или водата. Това не може да продължава. Законът е идентичен за всички. Тези хора би трябвало да бъдат интегрирани в обществото. 

Не може да създаваш деца единствено с цел да получаваш обществени помощи. Затова ще настояваме за прекъсване на обществените помощи за децата, които не посещават учебно заведение, въвеждане на тридетния семеен модел. До три деца всички български жители ще получават детски надбавки. От три нагоре обществени и детски надбавки да има единствено за деца на родители, които са приключили приблизително обучение. Идеята е да подтикваме грамотната раждаемост. Не може да се раждат деца, за които никой не поставя грижи, никой не ги възпитава, никой не ги образова, никой не им търси работа и те порастват и стават част от един контингент, който или ти бърка по джобовете в автобуса или си продава гласа на изборите. Нямаме интерес от сходна политика. 

Другата порочна процедура е, когато в бюрото по труда на сходен наш съгражданин от цигански генезис му се предложи работа и той отхвърля. Защото му е по-изгодно да живее на обществени помощи, на детски надбавки, да работи 5-6 дни в месеца на черно, да не заплаща налози и да си живее живота. Настояваме, при втори отвод на предложение за работа да стопират помощите. Щом не искаш да работиш за 600 лева, значи си богат човек и нямаш нужда от помощи. И всевъзможни други ограничения, които ще интегрират това население. Това няма да стане с общи европейски формулировки, а с ясна държавна политика за ограмотяване и социализиране на ромите. Това може да стане единствено пред образованието и през труда. 

Не мога да не загатна измежду акцентите и армията. Конкретно за Варна са приготвени три огромни парцела, които след социална поръчка ще бъдат застроени с жилища. В тези жилища военнослужещите ще би трябвало единствено да внесат мебелите си. Другото значимо нещо, което сме планували е на тези парцели да бъдат изграждани освен жилища, само че и детски градини. Така се прави, в случай че искаш да осигуриш обществен пакет на хората, които си заел да пазят твоята страна ", разяснява Красимир Каракачанов. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР