Varna24.bg Два нови хипермаркета със статут на Магазин за хранителни

...
Varna24.bg Два нови хипермаркета със статут на Магазин за хранителни
Коментари Харесай

Вдигат два нови хипермаркета на мястото на Пикадили

Varna24.bg Два нови хипермаркета със статут на " Магазин за хранителни и битови артикули с помещение за самун и хлебни произведения " от веригата " Лидл " израстват към този момент на мястото на сринатите със земята магазини " Пикадили " до МБАЛ " Св. Анна " и в " Младост ", видя кореспондент на Varna24.bg .  

Варненци разясняват, че хвърлянето на средства за събарянето на към този момент построените търговски площи е чиста пагуба, само че съгласно вложителите структурата на " Пикадили " не отговаряла на концепцията им и това наложило да стартират " на чисто ". 

Според осведомителната табела на обекта строителството е почнало на 22 март 2018 година и ще трае 254 календарни дни. На обекта работят 51 служащи. 

Припомняме, че един от най-посещаваните в близкото минало хипермаркети " Пикадили " в центъра на Варна остана в историята по това време предходната година, когато беше срутен със земята. 

Междувременно стана ясно, че имущество за над 1 млн. лв. на оповестената във банкрут комерсиална верига " Пикадили " е пуснато на търг от частен правосъден реализатор. В началото на март м.г. комерсиалната верига " Пикадили " затвори магазините си, без да предизвести чиновниците си. 

Над 700 някогашни служащи и чиновници на хипермаркетите излязоха на митинг за неплатени заплати, болнични и осигуровки. 

" Първоначално имаше проблем да бъдат прекъснати трудовите правни отношения на служащите, тъй като управлението беше изчезнало, а предприятието беше заложено към банка, която не осигуряваше достъп до документите ", съобщи по проблема " Пикадили " омбудсманът Мая Манолова.

" В тази история могат да се видят всички пробойни в българското законодателство ", съобщи омбудсманът и посочи, че е извънредно значимо да се промени законодателството, което регламентира по какъв начин работи фондът за погашение на компенсации на служащи от фалиращи предприятия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР