Varna24.bg.Добрата новина сподели днес кметът на Варна Иван Портних по

...
Varna24.bg.Добрата новина сподели днес кметът на Варна Иван Портних по
Коментари Харесай

Кметът се похвали: Избраха Варна за Европейски град на спорта 2019

Varna24.bg .

Добрата вест показа през днешния ден кметът на Варна Иван Портних по време на награждаване на европейската шампионка по бокс Станимира Петрова. Станимира Петрова е най-хубавата българска боксьорка, най-хубавата в Европа и номер 1 в света. Тя бе в компанията на своя персонален треньор Петър Лесов и президента на клуба Ивайло Маринов. Станимира става европейски първенец и получава наградата за най-хубава боксьорка на Европейското първенство. Шампионка от 2014 година, в биографията и липсва единствено олимпийска купа. 

" Искам да благопожелавам европейската купа на Станимира, да и пожелая да покори още доста спортни върхове. Да благодаря на Семеен кодекс " Ивайло Маринов " и на всички, които са работили за нейния триумф. И защото сме на спортна тематика две хубави вести желая да споделя с вас. Едната е, че получихме удостоверение, че Варна е определена за Европейски град на спорта. Званието ще ни бъде връчено публично на 4 декември в Брюксел. А другата добра вест е, че през 2019-та още веднъж сме столица на Ветрилата регатата Тол Шипс ", сподели кметът.

Припомняме, че неотдавна кметът Иван Портних посрещна интернационалните специалисти от Асоциацията на европейските столици и градове на спорта (ACES), които направиха оглед на спортната инфраструктура във връзка кандидатурата на Варна за Европейски град на спорта през 2019 година Петчленната делегация бе водена от генералния секретар на организацията  Хюго Алонсо, а на срещата участваха Кристиян Димитров, шеф на дирекция " Спорт “ и директорът на общинското дружество " Спорт – Варна " Венцислав Младенов. 

" Младежкият дух и сила са неразривно свързани със спорта, по тази причина напълно разумно е, откакто бяхме Европейска младежка столица през 2017 година,  да бъдем и претендент за купата Европейски град на спорта. Варна е град с богати спортни обичаи, гордеем се освен със своите олимпийски и международни първенци, само че и с дейния всеобщ спорт, в който се включват хиляди жители “, съобщи кметът пред гостите. Той напомни, че през годините Варна е била хазаин на шахматна олимпиада, на 28 международни и 36 европейски шампионати, на стотици интернационалните шампионати, ралита, регати. Спортните клубове, регистрирани на територията на община Варна, са 275 с към 30 000 картотекирани състезатели.

По време на срещата кметът Иван Портних запозна в резюме делегатите с политиката на общината за развиване на спортната база. " В развой на планиране и създаване са три нови спортни комплекса - във Владиславово, във Виница, както и в жк Левски (на ул. Студентска). Активно работим за създаване на инфраструктура в кварталите и в учебните заведения “, съобщи той.

" Впечатленията ми са, че Варна е прелестно място. Нашата организация търси градове, които влагат в спорта за младежите “, съобщи Хюго Алонсо. Делегатът Лукас Ворел уточни, че купата ще донесе позитиви като реклама на града и разпространение на спорта след младежите. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР