Варна влиза в туристическите маршрути на седем пътнически кораба тази

...
Варна влиза в туристическите маршрути на седем пътнически кораба тази
Коментари Харесай

Варна влиза в туристическите маршрути на седем пътнически кораба тази година

Варна влиза в туристическите направления на седем пътнически кораба тази година, като някои от тях с наново предпочитание.

Това излиза наяве от предварителния График за идни визити на круизни кораби на Морска гара – Варна за 2023 година, съобщи Moreto.net.
От „ Пристанище Варна “ ЕАД акцентират, че това са предварителни данни, които са динамични, в резултат на независещи от тях условия, само че имат цялостната подготвеност да посрещнат всеки един от тях.

Заради войната в Украйна през 2022 година Варна не посрещна нито един пасажерски транспортен съд. В края на септември 2021 година след дълга пауза поради Коронавирус пандемията и геополитическите проблеми в Черно море на Морска гара във Варна дебаркира круизният транспортен съд SeaDream II на едноименната компания SeaDream Yacht Club.
Според предварителни график първият транспортен съд, който ще влезе във варненското пристанище, е плаващият под малтийски флаг Azamara Pursuit с оператор Azamara Club Cruises. Очаква се 181-метровият кораб, издигнат през 2000 година, да дебаркира на Морска гара на 5 май, а на борда му да има 650 пасажери.
На 11 май би трябвало да посрещнем пътническия кораб Aegean Odyssey. Към момента не е явен броят на предстоящите пасажери на борда му. Построеният през 1973 година круизен транспортен съд ще бъде още веднъж в морската столица на 9 август.
Още един транспортен съд на Azamara Club Cruises ще посети Варна. Плаващият под флага на Малта Aegean Quest ще дебаркира в морската столица на 7 юни. Очаква се на борда на 181-метровия кораб да има 650 пасажери.

На 29 юни и 10 юли във Варна ще дебаркира 110-метровата първокласна мегаяхта Emerald Sakara. На борда му ще има 100 пасажери. Плавателният съд ще извърши наново посещаване на 10 юли. И в двата случая по-късно корабът ще мине през пристанище Несебър.
Следващият предстоящ пътнически транспортен съд е плаващият под флага на Португалия World Seeker на Mystic Cruises. Посещението му е планувано за 18 юли. На 126-метровия кораб ще има 100 туристи.

110-метровата първокласна мегаяхта Emerald Azzura ще дебаркира със 100 пасажери на 17 и 28 август. Построеният през 2022 година и плаващ под малтийски байрак съд и на двете дати идва към обяд във Варна от Сулина (Румъния), а късно вечерта се насочва към пристанище Несебър.

Построеният през 1992 година пасажерски кораб Crown Iris е последният, който ще посети Варнa на 21 октомври. Към момента няма данни за броя на туристите, които ще дойдат с него.

Заявки за три визити на кораба Norwegian Jade на компанията Norwegian Cruise Line е имало за 4 април, 1 и 10 май, само че те са анулирани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР