Варна. Ще развием пълния потенциал на Варна, когато обвържем култура

...
Варна. Ще развием пълния потенциал на Варна, когато обвържем култура
Коментари Харесай

Страцимир Павлов, ГЕРБ - СДС: Ще развием пълния потенциал на Варна, когато обвържем култура и туризъм

Варна. Ще развием цялостния капацитет на Варна, когато обвържем просвета и туризъм. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус “ – Варна известният композитор, диригент и инструменталист Страцимир Павлов, втори в листата на претендентите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС във Варна (с номер 28 в бюлетината).

Павлов уточни, че политиката е предизвикателство за него, само че мотивацията му да помогне на артистите е в основата на това да се включи в предизборната борба.

„ Мотивираме първо поканата, тъй като мисълта, че политиците към този момент са узрели за концепцията да вкарат в редиците си актьори, ясно демонстрира, че времената се менят и се усеща полъхът на новото време.
Другата причина е, че рецесията много промени обстановката в страната. Всъщност, рецесията може да докара и до смяна на това, което познаваме. Смятам, че моментът е доста значим за възобновяване на българската културата и на културния живот във Варна.

Истината е, че има съществени проблеми, които не са решени и стоят на дневен ред. Именно това са аргументите, които ме мотивираха да взема това решение, което по никакъв начин не беше елементарно за мен, тъй като фантазията ми в никакъв случай не е била да съм политик, а постоянно съм желал да бъда актьор. Когато обаче си в позицията на изчакващ и чакаш някой различен да свърши нещата вместо теб, доста постоянно след това си отчаян. За това желая един ден да знам, че съм направил всичко допустимо да бъдат решени проблемите на моите сътрудници – артистите “, безапелационен бе маестро Страцимир Павлов.

Той добави, че културата и туризма биха могли да се обединят, което ще разгърне цялостния капацитет на Варна.

„ Във Варна се случват в действителност доста хубави неща по направление просвета. В тази пандемична конюнктура бюджетът на фонд „ Култура “ във Варна е на стойност един милион лв.. Това са средства, които се отпускат на конкурсен принцип на свободни актьори, за забавни и новаторски планове, които спомагат културния живот в града. Много постоянно във фонда постъпват оферти, които са прелестни, само че когато се сметне общата стойност на всички планове – те възлизат на близо 2,5 млн. лева и надлежно не могат да бъдат утвърдени една част от тях. Пак желая да подчертая, че варненският фонд „ Култура “ е един от най-хубавите в страната и се надявам да могат да се генерират още доходи, с цел да бъдат подкрепени всички тези хрумвания, които хората имат.

Тази година тематиката на фонда е „ Варна – 100 години туристически град “, което е явен знак за тясната връзка сред културата и туристическия артикул. Сега обаче е ред тази връзка да бъде издигната на последващо равнище. Когато обвържем културата с туризма, тогава ще можем да развием цялостния капацитет на морската ни столица. Знаете ли, в България има две неповторими неща, които можем да използваме. Първото е невероятната природа на страната ни – неповторима. А второто са – хората. Българите са едни от най-креативните и надарени хора, които аз познавам.
Така че, в случай че ние можем да съвместим хората и природата и всичко това го прибавим към към този момент създадения туристически артикул –стойността на услугата ще се вдигне неведнъж.

А когато приказваме за Варна знаем, че от няколко години общината създава тактиката „ Варна –дестинация за 4 сезона “. Когато имаме един кондензиран културен календар, той ще успее да притегли хората да се потопят в изкуството. Какво пречи, когато туристите дойдат за една седмица във Варна, с изключение на плажове и заведения за хранене, да изгледат един мюзикъл или пък да отидат на опера. Това са неща, които ние имаме и те биха били само и единствено в плюс за Варна “, сподели в умозаключение Страцимир Павлов.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР