Варна ще разполага с 19,53 млн. лева за здравеопазване. Тази

...
Варна ще разполага с 19,53 млн. лева за здравеопазване. Тази
Коментари Харесай

Одобрено: Варна ще разполага с 19,53 млн. лева за здравеопазване

Варна ще разполага с 19,53 млн. лв. за опазване на здравето. Тази финансова рамка беше утвърдена от ПК " Здравеопазване " към Общинския съвет.
Първоначалният проектобюджет от 18,24 млн. лв. беше повишен по време на днешното съвещание на комисията. След полемика към макрорамката бяха добавени близо 1,3 млн. лв., с които ще се финансира Специализираната болница по акушерство и гинекология " Проф. доктор Димитър Стаматов " - Варна.

С 400 хиляди лв. от тази сума ще бъде купена здравна инсталация, а с малко над 350 хиляди лв. ще се направи непълен ремонт на постройката. 277 хиляди лв. са планувани за създаване на пристройка на външен асансьор. Необходимо е и финансово излекуване на лечебното заведение, за което общината ще отдели близо 203 хиляди лв..

Ако гласуваната през днешния ден макрорамка получи утвърждението и на финансовата комисия, бюджетът за опазване на здравето ще бъде с близо 1,4 млн. повече по отношение на първичния за 2017 година За издръжката на детските ясли са заложени към 8 млн. лв., а за комплекса за детско хранене - 4,6 млн. лв..

Капиталовите разноски са в размер на 2,3 лв.. С 550 хиляди лв. от тях ще бъде изработен ремонт на родилното поделение и неонатологията в МБАЛ " Св. Анна ", а 200 хиляди лв. са заделени за нови принадлежности за клиниката по ортопедия и травматология към същата болница. 500 хиляди лева ще получи Онкоболницата за нова лапароскопска и ендоскопска инсталация.

И през тази година общината ще подкрепи варненските двойки с репродуктивни проблеми. Близо 293 хиляди лв. в бюджета са планувани за общинската инвитро стратегия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР