Варна. Сградата на ОДМВР във Варна на ул. Цар Калоян“

...
Варна. Сградата на ОДМВР във Варна на ул. Цар Калоян“
Коментари Харесай

Символично бе открита обновената сграда на ОДМВР - Варна

Варна. Сградата на ОДМВР във Варна на ул. „ Цар Калоян “ №2, която бе ремонтирана по оперативна стратегия „ Региони в напредък “, бе алегорично открита от Христо Иванов, зам.-кмет и началник на плана, и комисар Андрей Ангелов, зам.-директор на регионалната дирекция на полицията, съобщи кореспондент Радио " Фокус " - Варна .

Обектът съставлява комплекс от здания, проектирани и издигнати по друго време през годините. Най-старата е на някогашната Българска земеделска банка, приключена през 1932 година, която е архитектурно-строителен монумент на културата и има статут на архитектурно-строителна недвижима културна полезност. Извършените строителни действия по плана включват реституция на фасадата, възстановяване на енергийните характерности - замяна на дограма, слагане на топлоизолация на външните стени и покрив, замяна на осветителни тела и други

Сградата към този момент е с усъвършенстван архитектурен образ и налична среда, изясни Христо Иванов. След санирането на обекта разноските за електричество внезапно са намаляли, похвалиха се от полицията.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР