Варна. Правосъдното министерство работи по два изцяло нови законопроекта. Единият

...
Варна. Правосъдното министерство работи по два изцяло нови законопроекта. Единият
Коментари Харесай

Правосъдният министър Цецка Цачева пред МГЕРБ: Работим по два изцяло нови законопроекта

Варна. Правосъдното министерство работи по два напълно нови законопроекта. Единият е така наречен антикорупционен закон, който през вчерашния ден бе дискутиран в доста необятен формат и е измежду главните задания пред правосъдното министерство. Той ще бъде импортиран в Народното събрание в планувания период. Това увери правосъдният министър Цецка Цачева, която бе измежду лекторите на десетото издание на Летния университет на МГЕРБ във Варна, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Цецка Цачева посочи, че различният план на съперниците на ГЕРБ безусловно копира към този момент оферти, като единственото изключение са текстовете, посредством които се вкарва парална конструкция, дублираща съществуващите проверяващи органи според настоящото законодателство.
„ Амбицията ни е до края на тази парламентарна сесия да довършим и голямата по размер работа, стартирана от кабинета на Екатерина Захариева като министър на правораздаването във връзка с законопроекта за детското правораздаване ”, анонсира министър Цачева и разясни, че повече от 20 години се приказва за подобен закон, само че още не е признат. Тя добави, че правосъдното министерство е ангажирано и с „ ремонт ” на законопроекти в отговор на рекомендациите на Механизма за съдействие и оценка, които сътрудниците ни от Европейска комисия насочат с последния годишен отчет за 2017 година „ Предстои нова задача в София ”, осведоми Цачева. Сред целите на министерството тя уточни и подготовката за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Работим интензивно и наваксаме изгубеното при служебния кабинет време ”, регистрира още тя.
В лекцията си пред над 250 младежи от цялата страна Цачева акцентира, че през октомври би трябвало да влезе в пълномощията си новият Висш правосъден съвет. Изслушването на неговите членове от квотата на Народното събрание ще се състои на 7 септември.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР