Варна. Министър-председателят Бойко Борисов присъства на първа копка на разширението

...
Варна. Министър-председателят Бойко Борисов присъства на първа копка на разширението
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов даде начало на разширението на бул. „Васил Левски” във Варна, който ще облекчи значително трафика в града

Варна. Министър-председателят Бойко Борисов участва на първа копка на разширението на бул. „ Васил Левски ” във Варна, който има за цел да облекчи трафика в града и към курортите, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Варна. „ Когато говорихме какво да създадем за облекчаването на трафика, кметът сложи този бул. като главен приоритет ”, разгласи министър председателят. По думите му, планът може да бъде приключен за празника на града идната година, в случай че общината действа бързо с отчуждителните процедури. На събитието участваха и министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, министърът на защитата Красимир Каракачанов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура ” инж. Дончо Атанасов, депутати, регионалният шеф Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, ръководителят на Общински съвет - Варна Тодор Балабанов, заместник-кметове, районни кметове, общински съветници и жители. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан благослови построяването на новия пътен сектор.
В речта си във връзка началото на дейностите по разширението на булеварда кметът на Варна Иван Портних съобщи: „ Изграждането на бул. „ Левски ” е планувано от години. Изключително съм признателен на премиера Бойко Борисов и на държавното управление за това, че поддържат града в напъните му да реши един голям проблем с трафика. Този бул. ще преразпредели от една страна придвижването в градската част, тъй като минава по трите съществени булеварда и свързва по диагонал другите краища на града, въпреки това - това е и решение на изнасянето на директния трафик към курортите, приближаващ от автомагистрала „ Хемус ”. Това прави значимостта на обекта извънредно огромна ”. По думите му, по плана ще бъдат построени пет кръгови кръстовища, като бул. „ Васил Левски ” ще минава под булевардите „ Сливница ”, „ Цар Освободител ”, „ Владислав Варненчик ” до бул. „ Девня ”. Предстои доста работа, само че Портних се надява след една година градът да се радва на една радикално изменена транспортна инфраструктура.

„ Фокус ” напомня:
Дни преди празника на Варна - 15 август, стана ясно, че страната ще подкрепи развиването на града със 126 млн. лева Проектите плануват нова постройка на Математическата гимназия „ Д-р Петър Берон ”, ремонт на IV езикова гимназия „ Фр. Ж. Кюри ”, разширение и ремонт на бул. „ Васил Левски ” - от ул. „ Подвис ” до ул. „ Девня ”, създаване на продължение на бул. „ Сливница ” - в сектора сред бул. „ Янош Хуняди ” и бул. „ Атанас Москов ” и качване към автомагистрала „ Хемус ”. При нужда ще бъде обезпечен безлихвен заем за новата постройка на библиотеката. Финансирането е от държавния бюджет, общинския бюджет, Европейската капиталова банка.
Стратегическите цели за града са развиване на стопанска система, основаване на съвременна градска среда, преобразяване на Варна в дестинация за 4 сезона и в град на знанието.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР