Варна. Както всяка година, и през този летен сезон полицаи

...
Варна. Както всяка година, и през този летен сезон полицаи
Коментари Харесай

Варна: Пожарникари и полицаи от страната следят за безопасността в курортите в района на града

Варна. Както всяка година, и през този летен сезон служители на реда и пожарникари от вътрешността на страната са командировани във Варна по отношение на опазването на сигурността на туристите в курортите в региона на града. Това стана ясно на брифинг в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . По данни на шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна комисар Даниел Пашов 42-ма служители на реда ще застъпват промяна в месеците юни, юли и август. От тях четирима ще работят в курорта „ Камчия “, други ще наблюдават за реда в „ Св. Св. Константин и Елена “, а останалите ще дават отговор за територията на „ Златни пясъци “. Двама чиновници са командировани от Столичната дирекция и са профилирани по битката с джебчийските обири.
В курорта „ Златни пясъци “ са командировани и пожарникари от други регионални дирекции, осведоми шефът на Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията комисар Тихомир Тотев. По думите му до 15 септември, варненските екипи ще бъдат подсилени със чиновници от вътрешността на България. До септември всеки месец ще идва екип от 12 души. Те ще работят с денонощен режим. На дежурство в курорта „ Златни пясъци “ постоянно има и един пожарен автомобил с трима огнеборци, добави комисар Тотев. Предназначението му е да отиде на мястото на случая първоначално до идване на различен екип. Тези пожарникари би трябвало да подхващат първични действния по разузнаване на произшествието и евакуация на гостите на хотелите при положение на нужда до идване на главните екипи. Идеята е да се времето за реакция, добави шефът на Регионалната дирекция по пожарна сигурност и отбрана на популацията във Варна.
Комисар Даниел Пашов заяви също, че задгранични полицейски чиновници от Румъния и Германия и през това лято ще оказват помощ на сътрудниците си в курортите край Варна. По негова информация от румънска страна е декларирано, че два екипа с по двама служители на реда ще бъдат във Варна през месеците юли и август. „ Голяма е вероятността и по един немски служител на реда също да бъде командирован за всеки от месеците “, добави шефът на ОДМВР-Варна. Той посочи, че организацията е съгласувана с Министерството на вътрешните работи. Комисар Пашов добави, че през дейния туристически сезон служители на реда с колела още веднъж ще наблюдават за реда и сигурността както в курорта „ Златни пясъци “, по този начин и в Морската градина във Варна.
Диана СТОЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР