Вариант Делта на коронавируса SARS-CoV-2 е вторият най-разпространен вариант в

...
Вариант Делта на коронавируса SARS-CoV-2 е вторият най-разпространен вариант в
Коментари Харесай

Първи данни: Вариант Делта на коронавируса вече е доминиращ в София и е номер 2 в България

Вариант Делта на ковид SARS-CoV-2 е вторият най-разпространен вид в България, сочат данни от целогеномно секвениране, което се прави в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Информацията беше предоставена на медиите от здравното министерство (МЗ), само че.

Секвенирани и оценени са общо 95 проби на позитивни проби - всички взети в интервала 1-25 юни , като 43 от тях са Делта (B.1.617.2). Повече има единствено от вид Алфа - т.е. така наречен английски ковид (B.1.1.7) - общо 49. Специално в София обаче Делта е открит в 33 проби, а Алфа - единствено в 14. Тестовете са от 14 области, т.е. половин България.
 Доц. Кунчев почва да се съмнява, че имаме време до есента преди новата вълна ковид Доц. Кунчев почва да се съмнява, че имаме време до есента преди новата вълна ковид
Говорихме за септември, в този момент не съм толкоз оптимист за разновидността Делта – може по-рано да се случи. Това сподели националният здравен...

Има и една проба с така наречен южноафрикански ковид - вид Бета (1.351). От четирите разновидността на ковид, които се смятат за най-опасни, липсва единствено бразилският (Гама, P.1). Южноафриканският се смята за най-резистентен към имунизациите, само че Делта е по-заразен и надлежно съумява да го измести в огромна степен от случаите.

Трима от хората, които са диагностицирани с Делта в НЦЗПБ, са умряли, 7 са в болница, 25 се лекуват вкъщи и 8 са оздравели. Няма нито един умрял от вид Алфа от тези проби, които са секвенирани от НЦЗПБ, 29 са на домашно лекуване, 14 са оздравели, а 6 са в болница. Статистическата извадка обаче е доста дребна, с цел да се прави умозаключение дали Делта е по-тежък от Алфа.

По данни от Англия и Испания, Делта е с 60% по-заразен от Алфа, като има калкулации, че при подобаващи условия разновидността безусловно може да се популяризира двойно на седмична база. Това обаче предстои на разбор на изискванията - дали в местата на контакт в обществото, където се срещат допустимо най-вече хора от разнообразни прослойки (социални, професионални и т.н.), има огромна плътност или не. Припомняме, че през летния сезон не работят да вземем за пример учебните заведения. Освен това, в България моделът на имунизиране е неповторим за Европа, въпреки и да сме с най-малкото имунизационно покритие - заради неналичието на строен проект по възраст, имунизираните са измежду всевъзможни възрастови групи, което може да окаже известно въздействие, въпреки че такива хора не са доста на общия декор. Предвид това, че данните за секвенирането са от юни, най-малко към този момент още няма забележим напън в заболеваемостта, само че следва да станат ясни данните за първата цялостна седмица от месец юли, които може да покажат накъде вървим - дотук случаите са по-малко на седмична база при подобен брой проби.

Припомняме, че на секвениране подлежат единствено PCR тестванията - антигенните не могат да се секвенират. В последните 3 седмици обаче тъкмо антигенните проби стават от ден на ден - в съответствие 2:1,!
 90% от новозаразените с ковид в Португалия са с разновидността Делта 90% от новозаразените с ковид в Португалия са с разновидността Делта
Почти 90 % от новозаразените с ковид в Португалия са с разновидността Делта. Това заяви Франс прес, като се базира на отчет,...

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР