Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей заяви в петък,

...
Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей заяви в петък,
Коментари Харесай

Хаменей: Иран очаква действия, а не обещания, за да върне към ядрената сделка

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей съобщи в петък, че Техеран чака дейности, а не обещания от шестте международни сили, с цел да се върне към Съвместния изчерпателен проект за деяние (СВПД) за иранската нуклеарна стратегия от 2015 година, заяви Reuters.

„ Казах на нашите договарящи, че за възобновяване на нуклеарната договорка са нужни дейности, а не обещания (от шестте държави) “, сподели Хаменей в телевизионна тирада.

Техеран и международните сили водят договаряния от началото на април, ориентирани към връщане на Вашингтон и Техеран в цялостно сходство със договорката, от която някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп излезе през 2018 година и още веднъж наложи наказания против Техеран.

В отговор на глобите Техеран възвръща запасите от обогатен уран, обогатява го до по-високи равнища и конфигурира съвременни центрофуги, с цел да форсира производството.

Междувременно пратеникът на Европейския съюз, координиращ договарянията, съобщи в сряда, че има вяра, че съглашение ще бъде реализирано на идващия кръг, започващ идната седмица, само че други висши дипломати обявиха, че предстоят най-трудните решения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР