Върховният съд на САЩ отхвърли иск на републиканци, настояващи да

...
Върховният съд на САЩ отхвърли иск на републиканци, настояващи да
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отхвърли иска, оспорващ победата на Байдън в Пенсилвания

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли иск на републиканци, настояващи да не се взимат поради близо 2,5 милиона гласа, подадени посредством гласоподаване по пощата в щата Пенсилвания, оповестиха международните организации, цитирайки изказване на съда. Това е следващо проваляне за президента Доналд Тръмп, който на процедура не съумя да промени нито един резултат от вота.

В следващия иск задачата бе да се блокира формалното признание на резултатите от изборите в Пенсилвания и признание на успеха там на демократа Джо Байдън. Искът бе подаден от конгресмена Майк Кели, съдружник на Тръмп, и други републиканци от Пенсилвания. Аргументът им бе, че към 2,5 милиона бюлетини, пратени по пощата, са противозаконни и би трябвало да не бъдат оповестени за невалидни.

Пенсилвания бе един от основните щати в изборите. Байдън победи там Тръмп, който завоюва в щата на предходните избори през 2016 година Местните управляващи към този момент потвърдиха резултатите от гласуването в щата, където Байдън получи 50 на 100 от гласовете, а Тръмп - 48,8. Преднината на Байдън е над 80 000 гласа.

Кампанията на Тръмп и негови съдружници към момента водят правосъдни борби, оспорвайки успеха на демократите, в няколко щата, в това число в Уисконсин. Тези искове обаче нямат огромен късмет за триумф и няма да се отразят на резултатите от изборите.

Вчера обаче акцията на Тръмп съобщи, че ще продължи да оспорва резултатите. Единственият непроменяемо открит ден в американската конституция е денят на встъпването в служба на президента - 20 януари по обяд, обявиха юристът на Тръмп Руди Джулиани и Джена Елис, юридически консултант на акцията му, давайки да се разбере, че не считат изборът за решен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР