Върховният съд на Русия отхвърли в четвъртък две жалби на

...
Върховният съд на Русия отхвърли в четвъртък две жалби на
Коментари Харесай

Съдът не пусна Надеждин до президентските избори в Русия

Върховният съд на Русия отхвърли в четвъртък две тъжби на единствения антивоенен претендент Борис Надеждин след дисквалификацията му от президентските избори в Русия идващия месец, предава Ройтерс.

Обявявайки решението на съда против него, Надеждин сподели, че ще апелира и двете решения и ще заведе нов иск против отхвърли на изборната комисия да го записва.

" Не се отхвърлям и няма да се откажа ", сподели той.

Надеждин се надяваше да се опълчи на президента Владимир Путин, само че предходната седмица. Избирателната комисия заяви, че е разкрила нередности, в това число имена на умряли хора в листата с подписи на поддръжници , които той е показал в поддръжка на кандидатурата си.

Като го дисквалифицира, комисията в профил единствения останал претендент, който се разгласи срещу това " специфичната военна интервенция " в Украйна, описвайки я като съдбовна неточност на водача на Кремъл. Друга антивоенна фигура,.

Въпреки че никой не е очаквал Надеждин да завоюва, той организира ефикасна акция и натрупа забележим подтик, като се възползва от необятно публикуваното безпокойствие от войната., с цел да прибавят имената си към листата, който би трябвало да съдържа минимум 100 000 подписа на поддръжници.

" Огромен брой хора се подредиха във всички градове на страната ", сподели той пред съда. " Нямаше опашки за записване за други претенденти. Само ние имахме такова нещо. "

Много коментатори допуснаха, че на Надеждин е било разрешено да преодолее първичните трудности, с цел да влезе в изборите единствено с утвърждението на Кремъл - нещо, което Надеждин отхвърли - с цел да сътвори тип на конкуренция.

Кремъл споделя, че той в никакъв случай не е бил сериозен противник и че изборната комисия просто е приложила разпоредбите.

Решението на съветската ЦИК значи, че Путин, който е на власт като президент или министър-председател от последния ден на 1999 година,: Владислав Даванков от партията Нови хора; Леонид Слуцки, водач на лоялната към Кремъл ултранационалистическа Либерално-демократическа партия и претендентът на комунистическата партия Николай Харитонов.

Никой от тях не подлага на критика Путин, нито съставлява съществено предизвикателство.

Победата ще удължи ръководството на Путин с още шест години, поставяйки го на път да изпревари Йосиф Сталин и да стане най-дълго управлявалият съветски държател след императрица Екатерина Велика през 18 век.
 Путин копнее за възмездие против Европа и Съединени американски щати
Путин копнее за възмездие против Европа и Съединени американски щати

Агентът на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) е подготвен да се възползва от всяка уязвимост и да излее военна мощ и злоба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР