Върховният съд на Русия отхвърли и двете жалби на единствения

...
Върховният съд на Русия отхвърли и двете жалби на единствения
Коментари Харесай

Върховният съд на Русия отхвърли жалбите на кандидата за президент Борис Надеждин

Върховният съд на Русия отхвърли и двете тъжби на единствения антивоенен претендент за президент Борис Надеждин против решението на Централната изборна комисия да не го допусне до присъединяване в изборите в средата на март поради висок % невалидни подписи в негова поддръжка.

Отхвърлените искове са по механически въпроси, само че следва на следващия ден Надеждин да подаде тъжба против определянето на подписите за невалидни. На излизане от съда обаче той призна, че както наподобява, няма да му бъде разрешено да се се състезава с Владимир Путин:

" Шансовете за моето по-нататъшно присъединяване в акцията в качеството на претендент за президент на Руската федерация напълно към този момент клонят към нулата. Ние, несъмнено, няма да спрем. Вече показахме, че голям брой хора в страната не поддържат този курс и желаят Русия да бъде мирна и свободна. На идващите президентски избори, а аз съм сигурен, че те ще дойдат по-скоро от 6 години, нещата ще бъдат разнообразни ", сподели Надеждин.

Миналата седмица Централната изборна комисия не разреши на Надеждин да се кандидатира за държавен глава, като съобщи, че е разкрила нередности в листата с подписи в поддръжка на кандидатурата му. Така, на процедура, комисията в профил единственият претендент, който се разгласи срещу по този начин наречената " специфична военна интервенция " в Украйна, както Москва дефинира нашествието в страната.

Друг претендент с антивоенни възгледи - Екатерина Дунцова, която приканва за мир в Украйна, също получи отвод да бъде вписана като претендент с съображение позволени неточности в попълването на документите, в това число правописни. Върховният съд по-късно отхвърли жалбата ѝ против решението.

71-годишният Владимир Путин, който взе участие в изборите като самостоятелен претендент, ще се изправи на вота против единствено трима други претенденти, номинирани от партии, близки до Кремъл - представителя на Комунистическата партия Николай Харитонов, Леонид Слуцки от националистическата Либералдемократическа партия и Владислав Даванков от партия „ Новите хора “.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР