Върховният съд на Испания реши председателката на каталунския парламент Карме

...
Върховният съд на Испания реши председателката на каталунския парламент Карме
Коментари Харесай

Пуснаха председателката на каталунския парламент срещу парична гаранция

Върховният съд на Испания реши председателката на каталунския парламент Карме Форкадел да бъде пусната под гаранция от 150 000 евро. Срещу нея се води следствие за ролята ѝ в оповестяването на независимостта на региона, оповестява Българска национална телевизия.

58-годишната Карме Форкадел остава в ареста, до момента в който не бъде платена гаранция от 150 000 евро. Други четирима каталунски депутати, които сами се явиха в съда, откакто им бе изпратена призовка, би трябвало да платят по 25 000 евро, в случай че желаят да бъдат освободени. Пети народен представител ще бъде освободен без парична гаранция, само че при избрани условия. Това дефинира Върховният съд на Испания.

Всички те са упрекнати в противодържавна активност, протест и корист с държавни средства. Те към този момент дадоха показания пред съда. Карме Форкадел, която до неотдавна оглавяваше каталунския парламент, е оповестила, че декларацията за самостоятелност от 27 октомври не е била законово обвързваща като документ.

Престъпленията, по които са разследвани каталунските депутати, са наказуеми съгласно испанските закони с до 30 години затвор.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР