Върховният съд на Германия не удовлетвори жалбата на бивш служител

...
Върховният съд на Германия не удовлетвори жалбата на бивш служител
Коментари Харесай

Върховният съд в Германия потвърди присъдата на бивш служител на сирийската тайна полиция

Върховният съд на Германия не удовлетвори жалбата на някогашен чиновник на сирийската загадка полиция и удостовери през днешния ден присъдата, издадена против него за съучастничество в мъчение на пандизчии в родината му, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Федералният съд постанови, че не е разкрил никакви нередности от правна позиция в издадената на по-долна инстанция от съд в град Кобленц присъда. Това значи, че решението става дефинитивно и не предстои на обжалване.

Миналата година съд в Кобленц призна Еяд ал Гариб за отговорен в съучастничество в закононарушения против човечеството и му наложи наказване от четири години и половина отнемане от независимост. Решението единствено по себе си беше казус, тъй като това е първата присъда отвън Сирия против сирийски публични лица по дело за закононарушения против човечеството, и беше посрещнато със удовлетворение от правозащитници и жертви на репресии от страна на режима на президента Башар Асад.

Четирийсет и пет годишният Гариб апелира присъдата, като обърна внимание, че показанията му пред немските проверяващи органи са обезпечили задоволително доказателства за последвалото наказание на различен, по-високопоставен някогашен представител на сирийските управляващи.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР