Върховният съд на Джорджия отхвърли решението на по-ниска инстанция, че

...
Върховният съд на Джорджия отхвърли решението на по-ниска инстанция, че
Коментари Харесай

Върховният съд на Джорджия разрешава 6-седмичната забрана на абортите да действа засега

Върховният съд на Джорджия отхвърли решението на по-ниска инстанция, че ограничаващият закон на Грузия за абортите за „ сърдечен темп “ е недействителен, оставяйки ограничавания достъп до аборти неизменен към този момент. < /p>

Съдията от Върховния съд на окръг Фултън Робърт Макбърни сподели предишния ноември, че възбраната на Джорджия, която не разрешава абортите след разкриване на сърдечен темп на плода, нормално на към шест седмици, е „ недвусмислено противоконституционна “, защото е призната през 2019 година, когато Роу против Уейд позволява аборти доста повече от шест седмици.

Върховният съд на Джорджия в решение 6-1 сподели, че Макбърни не е прав.

„ Когато Върховният съд на Съединените щати анулира личния си казус, тълкуващ Конституцията на Съединените щати, тогава ние сме длъжни за използване на новото пояснение на Съда на смисъла на Конституцията по въпроси на федералното конституционно право “, написа арбитър Верда Колвин за болшинството.

Американският съюз за цивилен свободи на Джорджия съобщи, че мнението подценява „ дълготраен казус, който закон, нарушаващ щатската или федералната конституция все още на приемането му, е незабележим през цялото време съгласно конституцията на Джорджия. "

ACLU представляваше лекари и групи за покровителство, които бяха поискали от Макбърни да отхвърли закона.

Решението не трансформира достъпа до аборти в Грузия, само че няма да бъде последната дума във връзка с възбраната.

Върховният съд на щата преди този момент позволи обновяване на използването на възбраната до момента в който преглежда обжалването на решението на по-долната инстанция. Съдията от по-долната инстанция също не се е произнесъл по основателността на други причини в правосъдно дело, оспорващо възбраната, в това число че тя нарушава правата на цялост на персоналния живот на жителите на Джорджия.

В решението си във вторник Върховният съд на щата изпрати казусът се връща на Макбърни, с цел да прегледа тези причини.

Макбърни сподели, че законът е недействителен през цялото време и затова мярката не е станала закон, когато е била призната, и не може да стане закон даже след Съединени американски щати. Върховният съд анулира Роу против Уейд предходната година.

Щатски чиновници, оспорващи това решение, означиха констатацията на Върховния съд, че Роу против Уейд е погрешно пояснение на Конституцията на Съединени американски щати. Тъй като конституцията остава същата, възбраната на Грузия е годна, когато е призната, настояват те.

Законът на Грузия не разрешава множеството аборти, откакто е налице „ откриваем пулс на човешкото сърце “. Сърдечната активност може да бъде открита посредством ултразвук в кафези в ембрион, който в последна сметка ще се трансформира в сърце още на шест седмици от бременността. Това значи, че множеството аборти в Грузия са дейно неразрешени в миг, преди доста дами да схванат, че са бременни.

Законът включва изключения за обезчестяване и блудничество, стига да е подаден полицейски отчет, и разрешава по-късни аборти когато животът на майката е изложен на риск или съществено здравно положение прави плода нежизнеспособен.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР