Върховният съд на Бразилия разпореди президентът на страната да бъде

...
Върховният съд на Бразилия разпореди президентът на страната да бъде
Коментари Харесай

Президентът на Бразилия ще бъде разследван за твърдения за изборни манипулации

Върховният съд на Бразилия разпореди президентът на страната да бъде разследван за изказвания за изборни операции , осведоми БГНЕС. Той подлага на критика системата за електронно гласоподаване години наред, без да е показал съответни доказателства за измами. Състав на Върховния съд постанови, че президентът Жаир Болсонаро би трябвало да дава отговор по изказвания, че бразилската система за електронно гласоподаване е била компрометирана.

Решението на съдията Александър дьо Мораес идва в миг, в който Болсонаро ускори дългогодишните си офанзиви против изборната система в страната, потвърждавайки, че е допустимо с нея да се правят операции . Преди дни хиляди бразилци излязоха по улиците в няколко градове на страната, с цел да поддържат крайнодесния Болсонаро и да стачкуват против системата за електронно гласоподаване. В Рио де Жанейро към 3 хиляди души минаха по плажа Копакабана. Демонстранти имаше и в столицата Бразилия и най-големия град Сао Пауло.
 Още 5 досъдебни производства за изборни нарушавания, общо стават 29 Още 5 досъдебни производства за изборни нарушавания, общо стават 29
В прокуратурите на територията на страната за последните 24 часа са формирани 5 нови досъдебни производства, свързани с нарушавания на и...

Болсонаро отдавна подлага на критика електронното гласоподаване , което беше въведено в южноамериканската страна през 1996 година. Той упорства за всеки глас, подаден електронно, да бъде принтиран на хартиена разпечатка, като съгласно него, хартиеното удостоверение прави изборните измами по лесни. Досега президентът обаче не е дал доказателства за хипотетични злоупотреби с гласове.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР