Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на

...
Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на
Коментари Харесай

Борел: Да се изземат руските резерви в полза на възстановяването на Украйна

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че страните от Европейски Съюз би трябвало да обмислят изземането на замразените съветски валутни запаси , с цел да насочат средствата към възобновяване на Украйна .

В изявление за вестник „ The Financial Times ” ръководителят на европейската дипломация напомня, че по-рано Съединени американски щати поеха контрола върху активи на стойност милиарди долари, принадлежащи на афганистанската централна банка, частично за вероятно компенсиране на жертвите на тероризма, както и за филантропична помощ за страната. Според него би било допустимо да се обмислят сходни стъпки с запасите на Русия. " Бих подкрепил концепцията, защото тя звучи разумно ", сподели Борел пред изданието.
 
’s high representative for foreign policy Josep tells that EU should seize reserves to rebuild.
— NEXTA (@nexta_tv)
Той акцентира, че въпросът за финансирането на възобновяване на Украйна е основен политически въпрос, като се има поради " невероятната сума ", която би трябвало да бъде предоставена. Официалните представители на Европейски Съюз към този момент изследваха дали запасите на Русия могат да бъдат употребявани по някакъв метод за възобновяване на Украйна, само че до момента Брюксел не е показал никакви оферти по този въпрос.

По-рано шефът на Централната банка на Русия Елвира Набиулина съобщи, че вследствие на глобите на Запада са замразени към 300 милиарда $ от валутните запаси на Русия .

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР