Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на

...
Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на
Коментари Харесай

Борел отряза Зеленски: Членството на Украйна в ЕС не е на дневен ред

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Джоузеф Борел сподели през днешния ден, че участието на Украйна " не е на дневен ред " сега и че офанзивата на Русия е по-належащ въпрос. По-рано президентът Владимир Зеленски прикани Европейски Съюз „ за незабавно присъединение към Съюза”.

Говорейки преди срещата на министрите на защитата на блока, Борел сподели пред кореспонденти, че неговият непосреден фокус е " да даде отговор през идващите няколко часа, а не през идващите години ". Въпреки че не изключи участието, Борел сподели, че даването на военна помощ на Украйна е по-належащ въпрос, описвайки военния удар на Русия като " екзистенциална опасност " за Европа.

Във видеообръщението Зеленски сподели, че „ задачата ни е да бъдем дружно с всички европейци и най-важното да бъдем равнопоставени. Сигурен съм, че е заслужено. — Сигурен съм, че е допустимо, уточни той.

В неделя ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че има " развой с Украйна като консолидиране на украинския пазар в единния пазар ", добавяйки, че " те са едни от нас и ние ги обичаме ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР