Върховният представител на ЕС Жозеп Борел обяви, че диалогът между

...
Върховният представител на ЕС Жозеп Борел обяви, че диалогът между
Коментари Харесай

Борел: Диалогът между Косово и Сърбия приключи без успех

Върховният представител на Европейски Съюз Жозеп Борел разгласи, че разговорът сред Косово и Сърбия е завършил без триумф.

Според Борел министър председателят Курти е отхвърлил компромисното предложение, защото е упорствал за фактическо признание от страна на Сърбия, преди да бъдат подхванати каквито и да било дейности за основаване на Асоциация на сръбските общини.

" За страдание, след дълга среща Курти не беше подготвен да пристъпи към започване на процеса на основаване на Асоциацията. Той настояваше за официализиране на фактическото признание като първа стъпка. Трябва да кажа, че Вучич одобри европейското предложение за осъществяване на съглашението. Той пристигна със свое предложение, само че одобри нашето. За страдание не беше допустимо да преодолеем разликите ", съобщи Борел.

Борел добави, че ще осведоми страните от Европейски Съюз за резултатите от срещата и ще вземе решение за по-нататъшни стъпки.

„ Имахме диалози и мисля, че те приключиха несполучливо във връзка с намирането на явен път към нормализиране на връзките. Всеки даде своите оферти. Ние приехме компромисното предложение на Европейски Съюз, Курти не искаше, тъй че срещата завърши “, сподели след срещата сръбският президент Александър Вучич, представен БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР