Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей каза, че израелските

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей каза, че израелските
Коментари Харесай

Аятолах Али Хаменей: Израелските представители трябва да бъдат съдени за своите престъпления

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей сподели, че израелските представители би трябвало да бъдат изправени на съд за своите " закононарушения против палестинците ", съобщи Ройтерс, като се базира на държавната иранска телевизия. Изявлението идва ден преди плануваната аудиенция на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Израел.

От Ислямската гражданска война през 1979 година насам духовните водачи на Иран постоянно са давали публичност на своята поддръжка за палестинската идея. Техеран не крие, че поддържа " Хамас ", като финансира и въоръжава ислямисткото придвижване, ръководещо линията Газа, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Никой няма право да застава против мюсюлманите и силите на съпротивата, в случай че закононарушенията на ционисткия режим против палестинците продължат (...) бомбардировките на Газа би трябвало да спрат неотложно ", съобщи Хаменей.

" Представителите на ционисткия режим би трябвало да бъдат съдени за своите закононарушения против палестинците в Газа. Ние би трябвало да отговорим, ние би трябвало да реагираме на това, което се случва в Газа ", добави той.

Израел се зарече да унищожи " Хамас ", откакто бойците на радикалното палестинско придвижване убиха към 1300 души, най-вече цивилни, при нахлуването си в селища в Южен Израел на 7 октомври - най-кървавият ден в 75-годишната история на израелската страна.

Израелските сили подложиха линията Газа на въздушен обстрел, предизвикал гибелта на над 2800 палестинци, една четвърт от които деца, и принудиха към половината от наброяващото 2,3 милиона души население на линията Газа да се изсели. Израел наложи цялостна обсада на анклава, като блокира доставките на храна, горива и лекарства, които внезапно привършват.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР