Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк
Коментари Харесай

ООН: Израел може би използва глада в Газа като военна тактика, което е военно престъпление

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк има вяра, че Израел може да употребява рецесията с глада в линията Газа като военна тактичност, което е еднакво на военно закононарушение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорител на офиса му сподели, че интернационалните съдилища ще би трябвало да дефинират дали това фактически се случва.  

Организация на обединените нации предизвести за опасността от апетит, поради това, че към 1,1 млн. души в палестинския анклав са в отчайващо състояние.

" Степента на продължаващите ограничавания от страна на Израел за доставките на филантропична помощ в линията Газа, дружно с метода, по който продължава да води военните си дейности, може да се равнява на потреблението на глада като способ за водене на война, което е военно закононарушение ", сподели Тюрк в изказване.

" Часовникът тиктака. Всеки, изключително тези с въздействие, би трябвало да упорстват Израел да работи за облекчение на безпрепятствената доставка и разпространяване на нужната филантропична помощ и търговски артикули, с цел да се постави завършек на глада и да се предотвратят рисковете от него ", добави той.

Според Организация на обединените нации и специалистите по интернационално право, Израел е окупационна мощ, тъй като на процедура управлява достъпа до всички точки за влизане в линията Газа и доставките на територията ѝ.

Израел отхвърля това, тъй като изтегли военните си от линията Газа през 2005 година. Еврейската страна предприе повторна инвазия в анклава през октомври, откакто ислямската формация „ Хамас “, която управлява линията Газа, дружно с други палестински бойци, убиха над 1200 души в Израел при невиждана терористична офанзива на 7 октомври.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР