Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека Фолкер Тюрк
Коментари Харесай

ООН иска международно разследване за нарушения на човешките права във войната на Израел срещу Хамас

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк сподели през днешния ден, че има " извънредно тежки обвинявания " за нарушавания на интернационалното право във войната на Израел против " Хамас " и изиска провеждането на интернационално следствие, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В отговор посланикът на Израел в Организация на обединените нации съобщи, че интернационалното право не е " гибелен пакт ", който разрешава на терористични организации " да се употребяват с непрекъсната интернационална поддръжка ". Представителят на палестинците от своя страна прикани интернационалната общественост да се " разсъни " пред лицето на това, което той дефинира като " кръвопролитие " и " геноцид ".

" Изключително тежките обвинявания за съществени и многочислени нарушавания на интернационалното филантропично право, без значение кой ги прави, изискват подробно следствие и определяне на тези, които носят отговорност за тях ", съобщи Тюрк на брифинг на страните членки за неотдавнашното си посещаване в Близкия изток. " Необходимо е интернационално следствие ", акцентира той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР