Върховният комисар на ООН по правата на човека разкритикува нападението

...
Върховният комисар на ООН по правата на човека разкритикува нападението
Коментари Харесай

ООН: Цялото човечество е изложено на риск от ядрена заплаха

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида разкритикува нападението на Русия против Украйна, като предизвести за " голямо влияние " върху правата на милиони хора и предизвести, че нарасналите равнища на нуклеарна опасност демонстрират, че цялото човечество е изложено на риск.

В речта си пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева Мишел Бачелет предизвести, че пълномащабното навлизане на Русия в Украйна, почнало преди седмица, " оказва голямо влияние върху човешките права на милиони хора в цяла Украйна ".

" Повишените равнища на опасност от нуклеарни оръжия акцентират сериозността на рисковете за цялото човечество ", добави тя.

Коментарите ѝ по време на незабавния спор на Съвета по отношение на спора в Украйна бяха направени по отношение на разпореждането на съветския президент Владимир Путин подреди нуклеарните сили на Русия да бъдат приведени в положение на нараснала подготвеност.

По-рано през днешния ден външният министър на Русия Сергей Лавров упрекна западните политици, че са се фокусирали върху нуклеарната война.

" Ясно е, че Третата международна война може да бъде единствено нуклеарна ", съобщи Лавров в онлайн изявление за съветски и задгранични медии.

" Бих желал да отбележа, че точно в главите на западните политици непрекъснато се върти концепцията за нуклеарна война, а не в главите на руснаците ", сподели той.

Москва разполага с най-големия в света боеприпас от нуклеарни оръжия и голям склад с балистични ракети, които са гръбнакът на силите за въздържане на страната.

Речта на Бачелет бе произнесена в миг, когато данни на Организация на обединените нации демонстрираха, че опустошителната продължаваща осми ден война към този момент е принудила повече от един милион души да изоставен Украйна и да се насочат към прилежащите страни, а безчет други са разселени вътре в страната.

Бачелет съобщи, че службата ѝ е записала 227 смъртни случая измежду цивилното население, в това число минимум 15 деца, само че акцентира, че действителните числа евентуално са доста по-високи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР