Върховният касационен съд (ВКС) е допуснал снимането на скандалния клип

...
Върховният касационен съд (ВКС) е допуснал снимането на скандалния клип
Коментари Харесай

ВКС разрешил снимането на скандалния клип в Съдебната палата

Върховният касационен съд (ВКС) е позволил снимането на скандалния клип, сниман в столичната Съдебна палата. Видео е към парчето на българския музикант Аlek Sandar „ Yerba “. Заглавието произлиза от един от жаргоните, с които в последните години употребяващите марихуана назовават цигарите с трева. Във фрагментите има полуголи дами, въоръжени мъже, револвери, разширени от дрога очи на танцуващи хора.

В Съдебната палата се обитават няколко съдилища, измежду тях Софийски градски съд, Софийски апелативен съд, Върховен касационен съд, Окръжен съд – София. Отговорност за цялата постройка носи Върховен касационен съд, с ръководител Лозан Панов.

Във връзка със снимането на видеоклип в постройката на Съдебната палата-София, който провокира остра социална реакция и бе охарактеризиран като уронващ престижа на правосъдната власт министърът на правораздаването Данаил Кирилов разпореди на Главна дирекция " Охрана " (ГДО) инспекция на събитията във връзка със снимането на видео продукцията. Това оповестиха от Министерството на правораздаването.

В резултат на инспекцията бе открито, че снимането на фрагментите е било осъществено на 16.02.(неделя) 2020 година от екип на продуцента „ Ню Ърбън Продукшънс “ ЕООД, а посочената цел на видео снимането е била „ фрагменти за видеоклип към саундтрака на кино лентата “Married Young ”. Участниците в фотосите, общо 16 души, са били позволени в постройката от чиновниците на ГДО след писмо от началника на отдел „ Управление на собствеността “ при Върховния касационен съд.

В него се показва, че достъпът би трябвало да бъде сбъднат по силата на контракт сред „ Ню Ърбън Продукшънс “ ЕООД и Върховен касационен съд. Предоставя се и лист с лицата, които следва да бъдат позволени. Така чиновниците на ГДО са били длъжни да обезпечат само пропускателния режим в постройката. Всички останали дейности по видео снимането в Съдебната палата-София са предмет на договорните връзки сред продуцента и Върховен касационен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР