Върховният касационен съд остави в сила произнесена от Пловдивския апелативен

...
Върховният касационен съд остави в сила произнесена от Пловдивския апелативен
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъда от 5 години затвор за опита за убийство на горски край Велинград

Върховният касационен съд остави в действие произнесена от Пловдивския апелативен съд присъда, с която подсъдимият А. М. е наказан на пет години отнемане от независимост за опит за ликвидиране на горския жандарм Б. К.
Прочетете още
Първоначално Пазарджишкият областен съд призна А. М. за почтен за осъществяване на опита за ликвидиране и го е осъди на 2 години условно с изпитателен период от 5 години и санкция от 2 000 лв. за нелегално владение на оръжие и за това, че отсякъл 10 дървета край село Драгиново, Велинградско, без да има позволение за това.

Делото в Пловдивския апелативен съд бе формирано по митинг на Окръжна прокуратура - Пазарджик против присъдата на Окръжен съд – Пазарджик.

След обстоен разбор на мненията на страните, разпити и правосъдни експертизи, Пловдивският апелативен съд анулира присъдата на А. М., с която е разгласен за почтен по отношение на опита за ликвидиране. Съдът уважави митинга на прокуратурата и призна подсъдимия за отговорен в опит съзнателно да умъртви горския жандарм, като го осъжда на 5 години отнемане от независимост.

На 03.07.2020 година през нощта в местността „ Крайка “ в землището на с. Драгиново, Община Велинград, подсъдимият е бил заварен от потърпевшия да реже нелегално дървета с моторна резачка. Осветил го с фенерче и попитал какво прави. В отговор подсъдимият извадил револвер и стрелял по потърпевшия, който съумял да се скрие зад едно дърво. Като свършили патроните подсъдимият побягнал. Горският го настигнал и двамата се сборичкали. Пострадалият блъснал с револвера горския по главата, причинявайки му пострадване, даже в един миг се опитал да пали моторната резачка и единствено възпроизведените изстрели с газовото оръжие, носено от потърпевшия Б. К., го предиздвикали да се отдалечи от местопроизшествието. По-късно е бил хванат.

Върховният касационен съд приема, че изводите на Пловдивския апелативен съд по отношение на опита за ликвидиране, осъществен А. М., са верни и обосновани.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР