Върховният административен съд /ВАС/ забрани поставянето на легнали полицаи“ на

...
Върховният административен съд /ВАС/ забрани поставянето на легнали полицаи“ на
Коментари Харесай

Съдът забрани изграждането на „легнали полицаи“ у нас

Върховният административен съд /ВАС/ забрани слагането на „ легнали служители на реда “ на пътното платно, които имат за цел да лимитират скоростта на шофиране. По тъжби на физически лица магистратите са намерили нарушавания при архивирането на документите , с които се издава позволение за слагането на неравностите на пътя. 

Пътния специалист от Велико Търново Илко Цветков изясни пред „ NOVA “, че с цел да може още веднъж да се слагат изкуствени неравности на пътя, първо би трябвало да се промени наредбата . Той посочи, че до момента съществуващите „ легнали служители на реда “ няма да бъдат махнати, само че се стопира слагането на нови

„ Наистина съществуват и такива, които не са по стандарт, по-високи са, водят до повреди на коли, само че това е най-сигурният метод за ограничение на скоростта “.

По думите му този тип уреди води до фрапантно понижаване на предпоставките за произшествия на пътя. 

Илко Цветков добави, че съдът е забранил слагането на нови неравности , тъй като въпросът не е пуснат за публичен разискване в интернет и изрази оптимизъм, че те ще почнат да бъдат поставяни още веднъж след смяна на наредбата. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР